ZOEK

9 favoriete en bijzondere terrassen in Utrecht

Op deze plekken drink, eet en zon je wat. Op naar de zomer!

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Key West Beachhouse

Woon je in Amsterdam? Dan moet je hier zijn voor zonnestralen >

Key West Beachhouse

Op dit terras kan Utrecht nou echt trots zijn, want het ligt potverdomme aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas! Hoe heerlijk is dat? Je kunt er al voor het ontbijt terecht en door tot en met de borrel tijdens die lange zomeravonden.
Key West Beachhouse, Strandboulevard 222, Utrecht

De Klub

De klub heeft een heerlijk terras, waar je voor € 27,50 een goed drie-gangenmenu kunt eten, maar ook kunt ontbijten, lunchen en natuurlijk terecht voor een drankje. Fijn: de zon schijnt hier goed.
De Klub, Europalaan 2B, Utrecht

Springhaver theater

Het terras van het Springhaver Theater heeft één groot voordeel: de hele dag zon! De ideale plek dus om voor de film wat te drinken.
Springhaver Theater, Springweg 50, Utrecht

De Zwarte Vosch

Zie je jezelf al zitten, met je pinchos (Baskische tapas op een prikker) en sangria op het terras aan de gracht? De naam van dit restaurant klinkt misschien Hollandsch, de hapjes zijn er toch echt heel Spaans.
De Zwarte Vosch, Oudegracht 48, Utrecht

Goede Vrijdag

Dit terras is pas echt mininalistisch: bestaat uit een paar stoelen naast het koffiezaakje in een voormalig brugwachtershuisje van nog geen 30m2. Het ideale adres dus voor rustig koffie drinken aan de kade op een zwoele zomerochtend.
Goede Vrijdag, Oosterkade 1, Utrecht

Klein Berlijn

Dit eetcafé ligt buiten het centrum en daardoor is een plekje op het terras bemachtigen nét wat eenvoudiger en liggen de prijzen iets lager. En hadden we al gezegd dat dat terras direct aan het water ligt?
Klein Berlijn, Briljantlaan 5, Utrecht

Broei

In de voortuin van Broei kun je terecht ook terecht voor goede en eerlijke koffie van BOOT als je even geen behoefte hebt aan alcohol.
Broei, Oosterkade 24, Utrecht

Buurten in de fabriek

Buurten in de fabriek noemden we al eerder in onze Utrechtste nieuwe. Op het terras van deze gerenoveerde Cerolfabriek in Lombok is het de hele dag goed toeven.
Buurten in de fabriek, Kanaalweg 91, Utrecht

Restaurant Wilhelminapark

Met uitzicht op de sierlijke vijver en groene natuur kun je bij Wilhelminapark in alle comfort genieten van de Franse keuken. Voor het terras is een speciale Loungekaart gemaakt die eenvoudige, maar ook culinaire kleine hapjes omvat bij de borrel. Mocht je er willen avondeten dan heeft de chef  verschillende menu’s voor zijn gasten opgesteld die kunnen gaan tot vijf gangen.
Restaurant Wilhelminapark, Wilhelminapark 65, Utrecht

Orloff aan de Kade

Aan de gracht aan de Oosterkade, eet je bij Orloff in de middag een eigenzinnig broodje met oude Utrechtse kaas. Toch liever borrelen? Probeer dan eens de bruschetta of bitterballen van de Vegetarische Slager.
Orloff aan de kade, Oosterkade 18, Utrecht

Speck

Waarom ga je naar Speck? Voor het biologische vlees, natuurlijk, dat uit hun eigen rijpingskast komt. Specks terras is voorzien van lange houten tafels. Handig voor grote groepen. En je weet het: hoe meer zielen..?
Speck, Ledig Erf 10, Utrecht

The Village - Wolvenplein

In de voormalige gevangenis op Wolvenplein heeft The Village haar tweede vestiging geopend met een grote groene buitentuin aan de Singel. Je drinkt er lekkere koffie en eet er versgebakken brood en gebak. Iedere dag weer.
The Village, Wolvenplein 29, Utrecht

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO