ZOEK

14x Bier van leuke brouwers door heel het land

Pak een biertje (of twee, of drie) van een van deze leuke brouwers uit het hele land.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

Oedipus: beeld via Facebook

Kaapse Brouwers - Beeld: via Facebook

Brouwerij het IJ
1 / 13

Ceaux - Utrecht

Ceaux is chique voor Ko. Ko Hendriks om precies te zijn, hij doet liever moeilijk als het ook makkelijk kan. En daarom is zijn eersteling Ceaux Bastard een wheat-pale-ale, noem het een bastaardzoon uit een affaire tussen Amerikaanse hop, Duitse mout en Engelse gist, oftewel een bier met Amerikaanse hoptonen, een romige schuimkraag, een stevige bite en een frisse afdronk. Ko's nieuwe bier is onderweg: Ceaux-Cane, een heftig bier (10 %) gebrouwen met rietsuiker, veel hop, rookmouten en peper.

Op www.ceaux.nl vind je precies waar Ceaux te koop is.

Oedipus - Amsterdam

Vier jonge Amsterdammers begonnen Oedipus met het idee het eens helemaal anders te gaan doen. En dat lukt aardig! Met een crowdfundingcampagne is inmiddels een brouwerij in België aangeschaft en een brewpub naar Amerikaans voorbeeld is ook in ontwikkeling. Ondertussen staan ze op een boel festivals en events en wordt hun bier verkocht in de nodige Amsterdamse kroegen

Oedipus, Westerdok 274, Amsterdam, oedipusbrewing.com

Maximus - Utrecht

Met stoom brouwen ze bij maximus hun bieren op een koperen installatie. Hun bier Pandora is favoriet bij ELLE Eten redacteur Lieke. En het mooiste is, in het proeflokaal kun je ze allemaal proberen. Misschien niet allemaal op één avond doen. Je eet er trouwens ook, naast huisgemaakte soepen, taarten en chutneys serveren ze kazen en worsten uit Utrecht, Montfoort en Bodegraven, en appelsap van de boomgaard van de buren.

Brouwerij Maximus, Pratumplaats 2A, 3454 NA Utrecht (De Meern)

Waardijn bij De Meesterproef - Nijmegen

Op het complex van de voormalige Honigfabriek in Nijmegen waar voorheen de makkelijke zakjes met e-nummers vandaan kwamen huist nu restaurant De Meesterproef. Je kunt er terecht voor lunch en diner en er is ook een terras. En ze verkopen er hun eigen pils: Waardijn. Gebrouwen in de Meern bij de Leckere Bieren.

De Meesterproef, Waalbandijk 20, Nijmegen, www.demeesterproefnijmegen.nl

Brouwerij het Uiltje - Haarlem

Hun missie? 'Fucking goed bier maken'. Bij het Uiltje wordt stevig gebrouwen. zoals rauwe IPA'S, hoppige amber ales, smoked, herb & spiced bieren en uiteraard de barrel en oak aged. Het bier van het Uiltje wordt op verschillende plaatsen verkocht, onder andere bij de Kaaskamer in Amsterdam, waar ze bier/kaas-combinaties ermee maken.

Info, webshop en verkoopinfo vind je op www.eveneenuiltjeknappen.nl

Brouwerij Troost - Amsterdam

Brouwerij Troost in Amsterdam is van de eigenaren van café Kostverloren en ligt aan het Cornelis Troostplein. Er zit ook een proeflokaal bij, waar je bovendien terecht kunt voor barhappen, hamburgers en clubsandwiches.

Brouwerij Troost, Cornelis Troostplein 23, Amsterdam, www.brouwerijtroost.nl

25 topterrassen in Amsterdam >

De Prael - Amsterdam

De  bieren van Brouwerij de Prael worden gebrouwen van biologisch geteelde mouten volgens een eeuwenoude traditie. 'Dat is bier in zijn puurste vorm. Zo puur als de liederen van het Nederlandse levenslied.' En zo tref je naast Nick & Simon, ook Johnnie, Mary en Willeke in het assortiment.

Proeflokaal de Prael, Oudezijds Armsteeg 26, Amsterdam, www.deprael.nl

25 favoriete restaurants in Amsterdam Centrum >

Van Moll - Eindhoven

Eindhovens eerste brewpub van Jaap en Erwin. Zo simpel is dat. Het bier wordt in de kelder gebrouwen, maar op de menukaart vind je ook een he-le-boel andere bieren. Van Moll heeft geen keuken, maar serveert Brabants worstenbrood en kaasplanken van lokale kaasboeren.

Van Moll, Keizersgracht 16A Eindhoven, vanmolleindhoven.nl

Kompaan - Den Haag

Wat er gebeurt als twee kompanen samen bier gaan brouwen? Je proeft het in de bieren van Kompaan, de Haagse brouwerij van Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch. Inmiddels hebben ze een oude scheepsbesturingsfabriek in de Binckhorst omgetoverd tot Proeflokaal waar je de buit kunt proeven.

Kompaan Proeflokaal, in gebouw De Besturing, Saturnusstraat 89-91, Den Haag, www.kompaanbier.nl

Butcher's Tears - Amsterdam

Bieren met namen als Lipreader, The Normal en Misery King komen uit een loods op het industrieterrein bij de Karperweg in Amsterdam Oud Zuid, want daar huist Butcher's Tears. Een bierbrouwerij (met proeflokaal) waar even gemakkelijk naar geschiedkundige receptuur gebrouwen wordt als met futuristisch vernuft.

Butcher's Tears, Karperweg 45, Amsterdam, www.butchers-tears.com

Oersoep - Nijmegen

Sinds januari 2014 is de voormalige Honig-fabriek aan de oevers van de Waal in Nijmegen weer open en naast restaurant De Meesterproef huist Brouwerij Oersoep. Oersoep brouwt graag gelaagde en complexe bieren. Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. Oersoep zoekt deze smaken zowel in de traditie als in het experiment.

Oersoep, Waalbanddijk 20, Nijmegen, www.oersoepbrouwerij.nl

Kaapse Brouwers - Rotterdam

In de Rotterdamse wijk Katendrecht vind je de Fenix Food Factory. Daar zitten de Kaapse Brouwers die hun bieren Karel, Carrie of Lellebel noemen.

Kaapse Brouwers, proeflokaal @ Fenix Food Factory, Veerlaan 19, 3072 AN Rotterdam. Woensdag tot en met zondag open.

Brouwerij Het IJ - Amsterdam

Niks gaat boven een IJwit in de zon, direct bij de brouwerij vandaan!

Brouwerij Het IJ, Funenkade 7, Amsterdam

25 topterrassen in Amsterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO