ZOEK

10 shoptips voor de Rotterdamse Markthal

Tien redenen om bij je volgende bezoek aan Rotterdam de Markthal niet over te slaan.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Markthal Rotterdam

PADDESTOEL
Oesterzwam, portobello, eekhoorntjesbrood, maar ook wilde of seizoensgebonden paddestoelen als truffels, morieljes en cantharellen schept Heerlijk en Eerlijk voor je in een zak.
 
MEZZE
De stand van Obba heeft de uitstraling van duizend-en-een-nacht. Doen: een paar verse mezze proeven aan de Foodbar (neem er lekker een raki bij), of er wat laten inpakken voor thuis.
 
AMBACHTELIJKE FRIET
Zonder de patat van Bram Ladage, gemaakt van dagverse aardappelen, is een markt voor Rotterdammers geen markt. De ongekroonde patatkoning kreeg dus een riante plaats in het hart van de Markthal, en opende verderop een schreeuwerige tent met wafels en churros. Ordinair lekker, dat is de Markthal óók.
 
VAN ALLES
Als je kookboek je dicteert dat je een bepaalde vis nodig hebt of een wilde eend nodig hebt én groente en kruiden dan zit je goed bij Fresh Food Friends, de gezamenlijke kraam van groentejuwelier Rungis, Schmidt Zeevis, slagerij Nice to Meat en wildhandel Treuren heeft het allemaal. Boven kookt trouwens Pascal Martens met alle producten van deze kraam.
 
CRESS
Cressen zijn niet langer voorbehouden aan sterrenkoks: dankzij de kraam van Koppert Cress kan iedereen ermee aan de slag. Da’s mooi, want deze zaailingen van planten kunnen
een enorme smaaksensaties teweegbrengen, en bijvoorbeeld naar oesters smaken, of broccoli.
 
WIER
Bij de Fresh Food Friends in de Markthal komt binnenkort een groot aquarium te staan met wild zeewier erin. Ook het knapperige lichtgroene visdraadzeewier, dat door steeds meer
topchefs wordt omarmd, kun je hier kopen.
 
POP-UPWORST
Tussen de vaste versunits zijn vier zogenaamde pop-upspots aangewezen, waar een tijdelijke invulling aan wordt gegeven, vaak door lokale ondernemers. Zoals Stadsboerderij Uit Je
Eigen Stad, met in Rotterdam-West geteelde gewassen. Of Monsieur Saucisson, die de mooiste droge worsten uit Zuid-Frankrijk verkoopt.
 
GIRAFFE COFFEE
De biologische smoothies, gemaakt met yoghurt van de Weerribben van Amy’s Frozen Yoghurt zijn lekker, maar een andere reden om deze versunit te bezoeken is de koffie van de Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters van koffiefreak Maarten van der Jagt.

DE WERELD VAN SMAAK
Een kookwerkplaats met robuuste keuken en werktafels. Als je bij een kraam een gekke vergeten groente hebt gevonden en je weet niet wat je ermee moet, kun je het vragen aan de koks die hier rondlopen.
 
BASICS
Noem ons nu heel praktisch, maar stiekem is het toch fijn dat er in de Markthal ook een Albert Heijn zit waar je je marktaankopen kunt aanvullen met basisbenodigdheden. Een mens heeft tenslotte ook keukenpapier nodig. Verder bevinden zich in de plint een wijnwinkel met proeflokaal, een kookwinkel én een parkeerplaats. Zodat je alles in één keer kunt inladen.

De Markthal is dagelijks geopend van 10-20 uur en op zondag van 12-18 uur, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam, (vlakbij station Blaak), markthalrotterdam.nl

De Markthal in Rotterdam >
Rotterdamse pastarel voor Jamie Oliver >
Op deze boodschappen kun je rustig besparen >
25 restauranttips in Rotterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO