Wat te doen vandaag: ELLE Etens favorieten

Van restaurantacties tot aan weekendtips. Wij weten wel wat te doen vandaag.

image
Jesje Veling Photography

Is de verveling toegeslagen vandaag of ben je gewoon op zoek naar een rijtje ideeën voor in het weekend? Dan zit je hier goed. In ELLE Etens favorieten vind je al onze culitips in de breedste zin van het woord. Wat te doen vandaag? Dit te doen vandaag!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Nationale Week Zonder Vlees
image
Nationale Week Zonder Vlees

Voor het tweede jaar organiseert 'Hippe Vegetariër' Isabel Boerdam de Nationale Week Zonder Vlees. Dit jaar met maar liefst 50.000 deelnemers die de uitdaging aan gaan een week geen vlees te eten - waarbij het voorgaande jaar uitwees dat een deel daarvan structureel minder vlees blijft eten. En dat willen we zien. In de week zonder vlees serveren verschillende restaurants een vegetarisch menu, zijn er evenementen door het hele land en is het feest voor de thuiskok, want het vega-assortiment ligt met grote kortingen in het supermarktschap.

Wat te doen? Nationale Week Zonder Vlees
Waar? Door het hele land
Wanneer? 11 maart t/m 17 maart
Meer info? Nationale Week Zonder Vlees

2 Amsterdam Cocktail Week
image
Hendrick's Gin Orbium

Een week zonder vlees, maar een week mét cocktails. In 45 bars verspreid over de stad worden speciale ACW-cocktails geserveerd voor een prima prijs. Ons vind je waarschijnlijk terug in Pulitzer's Bar, waar we tussen onze laatste afspraak en vrije avond ons martini-momentje pakken. En wel met de kleinste mini-martini ooit. Pulitzer’s Bar en Hendrick’s Gin herstellen de glorie van deze cocktail namelijk in de vorm van vier tini martini's - kleiner heb je ze niet eerder gezien. Des te meer mag je er drinken. Onder 't genot van het spel van een minipiano.

Wat te doen? Amsterdam Cocktail Week
Waar? Amsterdam
Wanneer? 11 maart t/m 17 maart
Kost dat?
ACW cocktail met alcohol € 7, zonder alcohol € 5
Meer info? Amsterdam Cocktail Week

3 Bring your Own @ Restaurant Wolfslaar*
image
Landgoed Wolfslaar, via Facebook

Je eigen wijn meenemen naar een sterrenrestaurant? Klinkt gedurfd. Maar wie in dit geval pas echt durft is Wolfslaar zelf. Tijdens Bring Your Own wordt de gast uitgenodigd zijn eigen wijn mee te nemen, waar het restaurant de perfecte spijscombinatie bij verzint. Vooraf geef je je wijnen door, waarna sommelier Kayleigh Hagesteijn in overleg met meesterkok Maarten Camps een menu samenstelt. Al jaren een succes, de volgende editie op de eerste lentedag.

Wat te doen? Bring Your Own
Waar? Restaurant Wolfslaar, Wolfslaardreef 100, Breda
Wanneer? 21 maart
Kost dat? Menu zonder kurkengeld
Meer info? Landgoed Wolfslaar

4 Amsterdam Wine Festival
image
Jesje Veling Photography

Amsterdam Wine Festival vindt tweemaal per jaar plaats om de druivenoogst te vieren; één keer in maart, één keer in september. Om te vieren dat de oogst op het zuidelijk halfrond veilig is binnengehaald, worden er in de Westergasfabriek in dit weekend van maart meer dan driehonderd verschillende wijnen ontkurkt. Denk aan Nieuw-Zeelandse, Zuid-Afrikaanse, Argentijnse... Tijdens het festival is het proeven voor de lol, maar ook tijdens workshops en masterclasses. Santé.

Wat te doen? Amsterdam Cocktail Week
Waar? Klönneplein 1, Amsterdam
Wanneer? 22 maart t/m 24 maart
Kost dat? Tickets met AWF wijnglas € 13,95
Meer info? Amsterdam Wine Week

5 Alle foodfestivals en events op een rij
foodfestival-food-event-festival-2019
ELLE Eten

Meer inspiratie nodig? Check hier onze foodagenda. Daar staan alle foodevents van het hele jaar 2019 op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events