Wat te doen vandaag: ELLE Etens favorieten voor Vaderdag

Van restaurantacties tot aan weekendtips. Wij weten wel wat te doen op Vaderdag.

image
Instock, via website

Ontbijt op bed? Doe 'm eens lekker buiten de deur - of maken er een diner van. In deze ELLE Etens favorieten vind je al onze culitips voor een geslaagde Vaderdag. Wat te doen aankomende zondag? Dit dus!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Duitse Brunch en German Summer Cities in de Tolhuistuin
image
THT, via website

Op Vaderdag staat de Tolhuistuin in het teken van Duitsland. Laat dat dat nou net de perfecte keuken zijn voor echte vaders, met bratwurst, schnitzels en Duits bier. Vanaf elf uur ’s ochtends kun je er met paps terecht voor een brunch met Duitse specialiteiten. Uitgegeten? Spendeer de rest van de middag in de tuin of op het terras. Daar vind je verschillende jazzmuzikanten met Duitse roots.

Wat te doen? Brunchen en live muziek
Waar? Tolhuistuin, Amsterdam
Wanneer? 16 juni, brunch vanaf 11:00, live muziek vanaf 14.00 uur
Kost dat? Gratis entree
Meer info? In de Tolhuistuin

2 Bierproeverij bij Instock
Instock, via website

Is jouw vader een wereldverbeteraar? Neem hem dan mee naar Instock in Amsterdam, Den Haag of Utrecht. In deze steden organiseert het restaurant, dat onverkochte producten van de supermarkt gebruikt, een duurzame bierproeverij. Hier kun je proeven van verschillende speciaalbieren en ‘geredde bittergarnituur’. Echte culinaire papa’s kunnen overigens het beste in Amsterdam zijn, daar wordt naast de bierproeverij ook een masterclass over pekelen, roken en konfijten in vet georganiseerd.

Wat te doen? Bierproeverij
Waar?
Instock Amsterdam, Instock Den Haag en Instock Utrecht
Wanneer? Zondag 16 juni 2019
Kost dat?
€14,50 per persoon
Meer info?
Instock

3 Bacchus Wijnfestival
elle-eten-bacchus-snackbar
Jorn Baars / www.jornbaars.com

Is je vader meer een wijndrinker? Dat komt goed uit, want Bacchus Wijnfestival organiseert in juni – en dus op Vaderdag - weer het gezelligste wijnfestival van 't land in het Amsterdamse Bos. En: wij zijn er ook bij. Bacchus en ELLE Eten bundelen hun liefde voor wijn en spijs samen in een levensechte ELLE Eten X Bacchus Snackbar. Eten, lekkere wijnen, muziek en dat allemaal op een toplocatie. Wat wil je vader nog meer?

Wat te doen? Bacchus Wijnfestival
Waar?
Bacchus Wijnfestival, Amsterdamse Bos
Wanneer?
7 t/m 10 juni en 14 t/m 16 juni
Kost dat?
€ 15 toegangsticket incl. wijnglas
Meer info?
Bacchus Wijnfestival

4 Vaderdagproeverij aan boord
image
De Utrechter, via website

Vaders komen in alle soorten en maten: er zijn bierdrinkers, wijndrinkers en wiskeydrinkers. Welke drinker je vader ook is, je kunt sowieso bij Rederij Schuttevear in Utrecht terecht. In samenwerking met De Utrechter organiseren zij namelijk bier-, wijn-, én wiskeyproeverijen. Op een boot, je vaders favoriete drank en goed gepairde hapjes is dit simpelweg de beste invulling van Vaderdag.

Wat te doen? Vaderdagproeverij
Waar?
Opstappen: Oudegracht 85, Utrecht
Wanneer?
Zondag 16 juni, vanaf 16:00
Kost dat?
€ 29,50
Meer info?
De Utrechter

5 Trek Enschede
Peter Lodder Photography

Als jij en je vader niets liever doen dan eten, moét je gewoon op een foodtruckfestival zijn. Laten de foodtrucks van festival Trek nu net dat weekend naar Enschede gereden zijn. Dit foodtruckfestival is niet alleen populair voor het eten, ook voor de drankjes moet je er zijn. Er is namelijk een Biergarten, een cocktailbar en een wijnbar.

Wat te doen? Foodtruckfestival
Waar?
Volksparksingel, Horstlanden-Stadsweide, Enschede
Wanneer?
14 juni t/m zondag 16 juni
Kost dat?
Gratis toegang
Meer info?
Trek

6 Brunch en Sunday Roast in The Penthouse
The Penthouse Restaurant, via Facebook

Bij The Penthouse in Den Haag til je Vaderdag letterlijk naar een hoger niveau. In dit hoogste restaurant van Nederland wordt aankomende zondag een brunch én een Sunday Roast georganiseerd. Chefkok Brian Whyte combineert ’s middags het lekkerste van ontbijt en lunch in een vaderdagbrunch, en ’s avonds kun je er terecht voor geroosterde stukken vlees van VleeschHouwerij Cru uit Scheveningen.

Wat te doen?
Brunch en Sunday Roast
Waar?
Rijswijkseplein 786, Den Haag
Wanneer?
Zondag 16 juni
Kost dat?
Brunch: vanaf € 35, Sunday Roast: €39
Meer info?
The Penthouse

7 Vaderdagmenu bij Parkheuvel
image
Robbert So Kiem Hwat, M.A.

Als je je vader écht een keer in het zonnetje wil zetten, neem je hem mee naar sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Hier hebben de chefs een Vaderdagmenu samengesteld voor de lunch. Wees er snel bij, want met de kortingscode SUPERDAD, krijg je je een aperitief van het huis erbij.

Wat te doen?
Vaderdaglunch
Waar?
Heuvellaan 21, Rotterdam
Wanneer?
Zondag 16 juni
Kost dat?
€115, exclusief dranken
Meer info?
Parkheuvel

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events