Wereldvoedseldag 2020: hoe jij dit jaar World Food Day gratis kunt bijwonen

En bij kunt dragen aan de ambitie om honger de wereld uit te helpen.

world food day show logo
World Food Day

Dineerden we vorig jaar nog met een gigagezelschap onder het prachtige glazen dak van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, zitten we dit jaar massaal thuis op 16 oktober. In een jaar is veel veranderd, maar als er één ding niet anders is, dan is het de relevantie van deze Wereldvoedseldag.

Hongersnood in de wereld

Want anno 2020 mag er dan een pandemie gaande zijn, er bestaan nog altijd oudere problemen waar onze aandacht niet voor mag versloffen. Onveranderd blijft het feit dat er dagelijks niet genoeg voedsel en schoon drinkwater is. 690 miljoen man gaat met honger naar bed, wat er 10 miljoen méér zijn dan vorig jaar. Daarbij zijn er nog 2 miljard mensen voor wie eten zoals wij gewend zijn, niet de standaard is.

Sterker nog: het probleem blijkt zelfs accurater dan voorheen. Corona laat zien hoe kwetsbaar voedselketens wereldwijd zijn. En hoe nodig het is om de transitie naar een beter voedselsysteem te versnellen. Dit jaar komen we niet in actie met zo'n uitgebreid diner, maar volgens de tijdgeest van 2020: digitaal, tijdens de Word Food Day Show.

World Food Day 2020

In de vorm van een liveshow bundelen chefs, experts en voedselveranderaars de krachten door met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp. Presentatoren Ikenna Azuike (BBC, VPRO) en Helen Kranstauber (Food Cabinet) gaan onder meer in op de grote rol van de jongere generatie bij de transitie naar een duurzamer voedselsysteem.

Ook schuift Hanna Verboom aan om te praten over spraakmakende films over ons voedselsysteem. Drie van die films kun je via haar filmplatform Cinetree het gehele weekend gratis kunt kijken: Sembradoras de vida, L'Amour des moules en Wasted! The Story of Food Waste.

Vanja van der Leeden is er niet alleen om mee te praten, maar kookt ook live een Indisch gerecht met een lokale twist. Tot slot worden er 'Changemakers around the world' aan het woord gelaten vanuit Ghana en Kenia.

Liveshow volgen

Stuk voor stuk handvatten voor jou, als kijker, om bij te dragen aan de ambitie om honger de wereld uit te krijgen en te streven naar veilig voedsel voor iedereen. Doe je mee? De World Food Day Show wordt op Wereldvoedseldag, 16 oktober, uitgezonden van 16.00u tot 17.30u. Kijken kan vanaf je bank of bureaustoel, als je je vooraf even gratis aanmeldt via wereldvoedseldag.com. Zien we je daar.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events