Dit zijn ze: dé experts van wie jij het vak leert tijdens de Fontys x ELLE Eten Cursus Foodjournalistiek

Laat je meevoeren naar het hart van de culinaire wereld en leer alle ins en outs van deze experts

docenten cursus foodjournalistiek   samuel levie, vanja van der leeden en soenil bahadoer
-

ELLE Eten bundelt opnieuw de krachten met Fontys Hogeschool voor Journalistiek, want na vijf succesvolle uitverkochte edities organiseren we voor de zesde keer deze exclusieve cursus foodjournalistiek. In elf cursusavonden leer je alle ins en outs van befaamde experts uit het veld, naast het team van ELLE Eten en Fontys. Benieuwd wie deze namen zijn? Maak kennis met een kleine greep van de gastdocenten.

MELD JE AAN!

De experts

Soenil Bahadoer – Sterrenchef en Gault Millau Chef van het jaar 2020

Soenil is sinds 2006 patron cuisinier bij De Lindehof in Nuenen. In 2004 kookte hij met zijn team De Lindehof's eerste Michelinster bij elkaar, in 2015 werden hun kunsten bekroond met een tweede ster.

De liefde voor koken en eten kreeg Soenil mee van zijn Hidoestaans-Surinaamse ouders. Na een klassiek Franse start in de keuken begon Soenil de smaken van zijn jeugd steeds meer te laten terugkomen, tot er een volledige samensmelting ontstond.

Hoe dat eruit ziet? Nou, zoals rendang met gemberbierijs en kimchi van kool, bijvoorbeeld. Of gebakken ganzenlever met Surinaamse bloedworst, ananaschutney en ijs van Fernandes. Ja, echt. Bijzonderder dan dat ga je ’t niet krijgen. Soenil werd door Gault Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2020.

Vanja van der Leeden - receptontwikkelaar, foodstylist en culinair schrijver

Vanja ken je van haar tot Gouden Kookboek 2019 bekroonde kookboek Indorock, dat ze samen met haar man Remko Kraaijeveld maakte en barst van kleur, smaak en funk. Koken kwam pas laat in het leven van Vanja: ze deed verschillende talenstudies, ambieerde een politieke carrière en werkte bij een Londense bank.

Pas toen ze erachter kwam dat je helemaal niet per se op kantoor hoeft te werken, kwam ze in de keuken terecht. Toen ze zich na haar eerste bezoek aan Indonesië meer in haar roots verdiepte, kreeg ze belangstelling voor de Indonesische keuken. En die verdiende net zoveel aandacht en lof als de reeds hippe Vietnamese en Thaise keuken.

Meneer Wateetons - foodwriter

Hij heeft heus ook een naam, maar de meeste mensen kennen hem inmiddels nou eenmaal als Meneer Wateetons. Dat komt door alle boeken die hij als Meneer schreef, zoals Over Rot, Over Drank, Over Rook en Over Charcuterie, en de Worstbijbel, niet te vergeten.

Meneer Wateetons houdt van experimenteren met en schrijven over eten, en organiseert workshops over worst, paté, koken met vuur en zijn lievelings: fermenteren.

Samuel Levie – worstmaker, columnist en oprichter van Food Cabinet

Koken en goed eten werd er bij Samuel Levie letterlijk met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn zeventiende stond hij met goede vrienden Jiri en Geert in verschillende Amsterdamse keukens om niet veel later samen hun eigen worstmakerij, Brandt & Levie, te beginnen.

Daarnaast zet Samuel zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem en richtte hij in 2008 de Youth Food Movement op. Daarna volgde snel zijn eigen bedrijf, Food Cabinet. Een project- en campagnebureau gespecialiseerd in voedselvraagstukken en is hij columnist voor Het Parool.

Esmee Langereis - wijnschrijver

Schrijven is wat Esmee Langereis het beste kan; ze doet het al sinds de lagere school en maakte er haar vak van. Ze was chef redactie van verschillende tijdschriften en werkt (nog steeds) als copywriter bij reclamebureaus.

In 2012 koos Esmee bewust voor een specifieke journalistieke niche, die toevallig overlapte met haar favoriete hobby: wijn. Ze haalde een diploma aan de internationale wijnopleiding WSET en is nu wijnschrijver van verschillende magazines én de co-auteur van De Grote Hamersma.

Foodbandits

Suus en Johann startten zes jaar geleden een blog, waarop ze dingen deelden waar ze blij van werden. Dat bleek vaker wel dan niet over eten te gaan. Hun blog werd een foodblog en ze startten een Instagram-account. Vanaf toen ging het hard.

Inmiddels hebben ze twee kookboeken op hun naam staan, Good Morning! en Andere Koek, fotograferen ze voor bedrijven en geven ze workshops over fotografie, styling en social media.

Hiske Versprille - journalist de Volkskrant

Hiske Versprille heeft zich onderhand wel bewezen in de foodwereld. Kok, journalist, het maakt niet uit. Alles wat ze doet, dat doet ze goed. Momenteel is Hiske Versprille journalist bij de Volkskrant, waar ze de restaurantrecensie Proefwerk schrijft alsmede allerlei andere stukken over voedsel, koken, horeca en aanverwanten.

En nu? Aanmelden natuurlijk! Voor meer informatie of om je meteen in te schrijven, klik HIER.

De lesruimte is ruim opgezet en indien wenselijk kan tijdens de cursuslessen afstand gehouden worden, waardoor 1,5m afstand kan worden gewaarborgd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events