8 favorieten voor de ultieme culinaire Summer Staycation

Eat, drink, sleep, repeat. Hotelnacht duurt deze zomer twee maanden en híer moet je wezen.

hotelnacht summer staycation diner bij ink hotel
INK Hotel diner

We boffen maar, met al die creatieve initiatieven die ons deze zomer in eigen land doorslepen. Ons favoriete Amsterdamse hotelfeestje besloot ook hier weer lekker op in te spelen en duurt dit keer maar liefst twee maanden.

Tijdens Hotelnacht Summer Staycation boek je als Amsterdammer voordelig een hotelkamer in eigen stad in de maanden juli en augustus. Deze extra lange editie is er om de horeca een steuntje in de rug te geven, nu het toerisme uitblijft. En Hotelnacht zou Hotelnacht niet zijn, als daar geen heerlijk culinair programma aan vast zit. We pikten onze favorieten eruit, waar onze reis sowieso heen gaat.

All-Incruisive @ Double Tree by Hilton

Schip ahoi op maandag 17 augustus, want dan wordt het Double Tree by Hilton Hotel omgetoverd tot all-incruisive. Zeeziekte niet inbegrepen, want al waan je je op een all-inclusive cruiseschip, je slaapt met beide bedpoten op de grond.

Na de aftrap op een sloep vertoef je twee dagen lang geheel verzorgd in het hotel. Safety training op het Sky Deck, een Captain’s Cocktail in de zon, diner aan boord, een wine flight in de wijnbar en een Love Boat Party om het af te sluiten. Een dutje verder in je eigen kajuit meer je met een Starbucks-koffie weer aan, om van boord te gaan op het Oosterdok.
> Double Tree by Hilton, Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

Cityguys X Mama Makan: Hangover Brunch

De Hangover Brunch van de Cityguys is er om op zondag 16 augustus je kater te verzachten. Met 'n loeihete Batik Bloody Mary en twee Indische brunchgerechten uit de keuken van Mama Makan. Hij is er tevens om je de dag erna nog een te bezorgen. De bloody mary's zijn namelijk onbeperkt...
> Mama Makan, Spinozastraat 61, reserveren

Bottomless brunch INK Hotel

Extra leuk was de Pink Bottomless brunch in de Pride-week, maar boek je net als wij een nacht buiten deze bijzondere week om, dan kun je elke zondag bij INK Hotel terecht voor de normale bottomless brunch. Alhoewel, normaal... brunchklassiekers, onbeperkt bubbels en een dikke goodiebag met nóg meer bubbels is voor de meesten niet de doorsnee zondagmiddag. En haal je de zondagse brunch niet, dan heeft INK Hotel ook nog een mooi driegangendiner met cocktail in de aanbieding in de zomermaanden.
> INK Hotel, Nieuwezijds Voorburgwal 67, hotelkamer boeken
> Bottomless Brunch, Nieuwezijds Voorburgwal 67, reserveren

Champagne Masterclass

Door met de bubbels. Wij zijn pro in champagne nippen, waar wat weten we er nou écht van? Dat gaan we ontdekken tijdens de Champagne Masterclass van Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland. Om vervolgens als fijnproever van onder meer Moët & Chandon en Veuve Clicquot het pand te verlaten.
> Champagne Masterclass, binnenkort te reserveren

Camping at Olof's

Weet je nog, Roomservice at Olof's, die supertoffe pop-up van Vermeer? Chef Chris Naylor neemt de Sint Olofskapel deze zomer weer over en gooit 't over een andere boeg: een BBQ-restaurant in campingsferen. Afgelopen Hotelnacht liet Naylor al zien dat hij laagdrempelig óók fantastisch laat smaken, dus stel je verwachtingen van een campingmaaltijd maar vast bij.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: maak deze champagnetaart als je weer eens wat te vieren hebt

Het echte logeren doe je tijdens Hotelnacht in je zelf geboekte hotel, maar bij Camping at Olof's parkeer je je voor luttele uren op een kampeerplek ín de kapel voor een diner. Voor slechts vijftien piek eet je mezze-achtig spul als tabouleh, burrata, hummus - maar dan wel afkomstig uit een sterrenkeuken. Van de BBQ zijn losse vis- en vleesgerechten te bestellen, waaronder black cod met witte miso. Yes.
> Sint Olofskapel, Zeedijk 2a, reserveren

Cocktail Cruise @ Blue Boat

De Cocktail Cruise van Blue Boat biedt je tijdens je staycation pas écht de kans om toerist in eigen stad te zijn: op een rondvaartboot. Niet zomaar een, maar een met cocktails. Zelf je eigen cosmopolitan of margarita shaken. Een soort bierfiets op chic?
> Cocktail Cruise, opstappen bij steiger Hard Rock Café, reserveren

A Night Full of Service

Slaap jij in Banks Mansion? Dan bof je, want dan is het de hele namiddag onbeperkt wijn drinken en kaas eten. Maar ook als jouw kamer zich net als die van ons elders bevindt, ben je - tegen betaling - welkom. Elke dag is het bij Banks Mansion happy hour van vier tot zeven, met kaas- en wijnbuffet 0m aan te vallen.
> Banks Mansion, Herengracht 519-525, reserveren

Rijsttafel @ Jakarta

We steken niet onder stoelen of banken dat we dol zijn op Indonesisch eten. Tijdens de twee maanden durende Hotelnacht tovert Café Jakarta de tafel om tot rijsttafel. Bij goed weer bij voorkeur op het terras met uitzicht over het water.
> Café Jakarta, Javakade 766, reserveren

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder