Cool! Amsterdam krijgt enorm 1,5 meter pop-uprestaurant

Waar vijf sterrenchefs uit het hele land koken.

rond de tafel diner georganiseerd door les patrons cuisiniers
Rond de Tafel, via Les Patrons Cuisiniers

Als het niet in eigen zaak kan, dan verplaatsen we de boel toch? Dat dachten Les Patrons Cuisiniers na invoering van de coronamaatregelen. Met als resultaat: het allergrootste anderhalvemeterrestaurant van het land. Middenin de Amsterdamse Gashouder.

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Rond de Tafel

Het concept, genaamd Rond de Tafel, belooft een geheel nieuwe manier van dineren op afstand te worden. Iets wat de locatie al direct bevestigt, gezien je normaliter geen sterrendiners verorbert in de stenen kolos op het Westergasterrein.

Van 1 juli tot en met 31 augustus wisselen vijf topchefs hun eigen keuken om beurten in voor de enorme locatie. Aldaar wordt voor honderd man een menu van vijf gangen met bijpassende wijnen geserveerd.

Les Patrons Cuisiniers

Die vijf chefs zijn leden van Les Patrons Cuisiniers, die zowel in dit genootschap als in hun eigen sterrenzaken al bewezen dat Rond de Tafel wederom een culinair feest zal worden. In de eerste twee weken trapt Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** af, daarna koken Richard van Oostenbrugge (212*), Egon van Hoof (Mos*) er elk twee weken en staat Soenil Bahadoer (de Lindehof**) één week op het menu. De reeks wordt afgesloten door Wilco Berends van De Nederlanden*.

Reserveren in de Gashouder

Tijdens de diner wordt er gewerkt met tijdslots, gepaste afstand en overige maatregelen. Maar wel op een locatie waar je wellicht éven vergeet in welke gekke tijd we leven. Wie wanneer precies kookt, plus de prijzen vind je op de website van Rond de Tafel. Waar je op 13 juni vanaf 12 uur ook moet zijn om een plek te bemachtigen.

Bekijk ook: voor deze 15 roze restaurants wil je de wereld afreizen

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder