Kookclub van het Jaar Jubileumeditie: de finalisten zijn bekend

En dít hebben ze voor ons in petto!

Supermarket, Grocery store, Aisle, Retail, Product, Marketplace, Convenience store, Building, Customer, Inventory,
Manouk Quint - donotsaycheese.com

ELLE Etens spannendste dag van het jaar nadert. Na de voorronde waarbij de teams een proefopdracht moesten inleveren, zijn er 14 clubs geselecteerd voor de finale van Kookclub van het Jaar: een bloedstollende live cook-off. De inzendingen zijn veelbelovend en de verwachtingen hoog.

Finalisten Kookclub van het Jaar

Cuisine Culinaire Purmerend, winnaars van vorig jaar, doen dit jaar weer mee om hun titel te verdedigen. Deze club, die ‘op hoog niveau’ wil koken, bestaat uit 48 leden. Die komen eens in de zoveel tijd bij elkaar in gemengde groepen in een schooltje in Purmerend en storten zich daar op uitdagende recepten en bijzondere ingrediënten. Vijf afgevaardigden zullen laten zien wat ze waard zijn.

Ook het Stichts Culinair Genootschap, dat al twee maal eerder heeft meegedaan en afgelopen jaar de tweede plek behaalde, strijdt weer mee. Zij bestaan al sinds 1997 en tellen maar liefst 65 enthousiaste leden, waarvan er vijf zullen meedoen.

Yellow, Event, Fun, Team, Drink, Party, Restaurant, Performance, Crowd,
Manouk Quint - donotsaycheese.com

En zo zijn er meer clubs die afgelopen jaren mee hebben gedaan, die weer deelnemen: De Eetclub 2010 (vier stellen die elkaar hebben ontmoet in de Hotelschool Maastricht), FoodSoul (ambitieuze vrouwen die al voor de derde keer meedoen), Kookcie (een diverse groep studenten die vaak chique diners verzorgen), Speck en Boonen (lekker profi; hadden afgelopen jaar hun eigen logo op de verpakking van hun hoofdgerecht) en Voertuig (vinden dat er per se kaas in elk gerecht moet en dat het zeer belangrijk is dat een gerecht Instagrammable is).

Ook zijn er een aantal nieuwe inzendingen; Le Cuisinier (koken allemaal bij een van de cuisines onder de koepel van Cuisine Culinaire Nederland en twee van hen deden - en wonnen - vorig jaar), Lunchbox (hebben elkaar ontmoet tijdens de studietijd, waar ze om de beurt voor elkaar lunch voorbereidden), (Vr)eetclub (komen met zijn tienen maandelijks bij elkaar en bestaan al jaren; toen zonder vaatwasser en klein budget, nu met jubileum-etentje in een sterrentent), de Voedselknutselaars (met Italiaanse roots), Chili & Spies (hebben elkaar ontmoet via Instagram werken allemaal eten; zoals workshops, catering en kookworkshops van verschillende Aziatische keukens), 50 tinten over de kook (zijn spontaan bij elkaar gekomen na een avond gevuld met wijn en hebben nog nooit eerder aan een kookwedstrijd meegedaan) en James Beard (een heus team van de Kookfabriek zelf).

Food, Cuisine, Dish, Ingredient, À la carte food, Frozen dessert, Plate, Dessert, Semifreddo, Culinary art,
Manouk Quint - donotsaycheese.com

Finale cook-off

Voor deze kookclubs stond de afgelopen maand in teken van brainstormen, oefenen en perfectioneren. Op 29 september strijden ze tijdens de cook-off om de titel van de Kookclub van het Jaar Jubileumeditie .

Na de stress van het bij elkaar sprokkelen van alle ingrediënten bij de Makro - met een beperkt budget én beperkte tijd - is het tijd voor een vliegensvlugge mise-en-place met veel hakken, snijden, schoonmaken, ontvellen, spoelen en schrapen. En dan drie gangen koken, kloppen, persen, braden en stomen.

Lighting, Cuisine, Food, Dishware, Meal, Tableware, Dish, Countertop, Plate, Cooking,
Manouk Quint - donotsaycheese.com

Ofwel: laten wat je waard bent met een zelfbedacht driegangenmenu. De clubs zullen alles uit de kast moeten halen om hoofdredacteur Lydian Coppus, chef Michèl Lambermon en foodjournalist en -stylist Vanja van der Leeden te kunnen imponeren. Zij zullen alle gerechten beoordelen op smaak, presentatie, techniek en op een creatieve inzet van het bonusingrediënt Professor Grunschnabel en het gebruik van de Big Green Egg. Volg je de webstrijd mee op social?

ELLE Eten Kookclub van het jaar wordt mede mogelijk gemaakt door:

Text, Font, Logo, Brand, Graphics,
-


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events