Yes! Ons favoriete restaurant op Lowlands is terug

Niks geen campingmaaltijd of foodtruckvoer uit het vuistje.

Restaurant Lowlands Brasserie 2050
Brasserie 2050 in 2018

Bam, daar is-ie weer. Op Lowlands Festival wordt, net als vorig jaar, een smakelijk pop-uprestaurant uit de grond gestampt. In een futuristische boerenschuur - geheel demontabel en volledig te recyclen materiaal - opent Brasserie 2050 wederom zijn deuren.

Brasserie 2050 is terug

Het Lowlands-restaurant reist inmiddels events af door het hele land om men kennis te laten maken met de toekomst. Bij de brasserie kun je terecht voor een vooruitstrevend menu dat is ontstaan uit verschillende voedselvraagstukken. Rode draad is de blik op de toekomst van ons eten: hoe voeden we in 2050 de tien miljard mensen die dan op onze wereld zullen leven? Ofwel; de noodzaak rondom het veranderen van ons eten, het verbouwen en produceren ervan. Een voorproefje op de toekomst én een beetje food for thought dus.

Het menu van het Lowlands-restaurant

Maar wat schaft die pot dan? Het futuristische menu is ook dit jaar weer geïnitieerd door Rabobank en samengesteld door The Food Line-up. Tijdens de eerste eiditie was de 50/50 tartaar van natuurgrazers en paprika en watermeloen het meest verkochte gerecht in de brasserie. En waar we vorig jaar verder nog hyperlokale nicoise met ingrediënten van zo dichtbij als het land van de buurboer, crème brûlée getrokken uit onkruid, zeewierkaviaar, planktonboter en Karma Shoarma van langzaam gegaarde knolselderij van 't spit aten, is ons avondeten van dit jaar vooralsnog geheim. Maar één saillant detail weten we je te vertellen.

Voedingsadvies van de smart toilet

Wat we wél weten namelijk, is dat het menu gebaseerd is op jouw toiletbezoek. Eh, ja. Wie namelijk een bezoek brengt aan de nieuwe smart toilets bij de brasserie, krijgt persoonlijk voedingsadvies van de slimme pot. Meer vezels, meer vocht... en daar speelt de keuken dan weer handig op in. Geen keuzestress en weer eens wat anders dan een DIXI.

Houd donderdag onze social in de gaten, want proeven én delen zullen we. Zelf aanwezig? Je vindt Brasserie 2050 op Lowlands weer rechts naast de Heinekenstage.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events