Vaarwel broodje kaas? Ontdek wat we eten in 2050

Van pil tot plofinsect: dit is er een voor in je foodagenda van deze zomer.

Voedsel van morgen NEMO
Matthijs Diederiks - 12 Liquid Months

Lig je lekker in het hier en nu op je strandbed? Sta even stil bij de toekomst. Geen zorgen, het gaat niet over je pensioen, maar wél over je toekomstige boterham. Misschien moet je daar in 2050 namelijk wel afscheid van nemen.

Voedsel van morgen

Science Museum NEMO in Amsterdam organiseert op hun nieuwe locatie op het Marineterrein de tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’. Een ontdekkingsreis langs de verschillende eetscenario’s in 2050. Wij zijn behoorlijk nieuwsgierig naar de kweekvleesreactor die speciaal over is uit de UK en live vlees maakt. Proeven kan helaas niet, maar kijken wel en het kweekvlees kookboek is er al.

En, zou jij blij worden van functioneel poedervoedsel afgestemd op je persoonlijke DNA-profiel? Matthijs Diederiks heeft het getest; hij leefde een jaar lang op functioneel vloeibaar voedsel. Alleen maar shakes dus. Hoe dan? Als jij wel wat kunt met een bijzondere eetervaring, maak dan ook kennis met fooddesigner Chloé Rutzerveld. Zij bezorgt je nieuwe voedselvormen en texturen waar al je zintuigen aan van gaan.

Zolang de tentoonstelling loopt, schuif je iedere woensdagavond aan voor een lezing, proeverij, documentaire of workshop met o.a. Jonah Freud (de Kookboekhandel), Chloé Rutzerveld (Next Nature Network), Ira van Eelen (Kind.Earth.Tech) en Matthijs Diederiks (12 Liquid Months). Ook leuk: schuif aan bij het neo-futuristisch diner in samenwerking met Mediametic.

De Studio van NEMO

De tentoonstelling is te bezoeken van 10 juli t/m 6 oktober 2019 in De Studio op het Marineterrein. De tentoonstelling is geopend op woensdag van 10.00 - 22.00 uur en van donderdag t/m zondag van 10.00 - 17.30 uur. Check hier meer over Voedsel van morgen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events