De 7 zondaars: dit is het snackgeheim van Thomas Heyn

'Ik ben ook niet vies van een snufje MSG in een stir fry.'

thomas-heyn-franks-smokehouse

The word is out: we beginnen een snackbar op Bacchus Wijnfestival. Iedere dag parkeren we daar een andere topchef die de culinaire variant van zijn favo midnight snack ter plekke bereidt. We grepen de gelegenheid aan en vroegen deze chef-koks de koksbuis van het lijf. Dit is de vierde chef in ons diagonaaltje door de trekmuur.

Thomas Heyn - Frank's Smoke House

'Mijn naam is Thomas Heyn, ben een geboren en getogen Amsterdammer met een Amerikaanse twist. Ik heb in Chicago een koksopleiding gevolgd, waarna ik daar nog een aantal jaar in de keukens ben blijven hangen. Sinds twee jaar ben ik terug in Amsterdam, waar ik samen met Frank, mijn vader, Frank’s Smokehouse ben begonnen.'

Waar beland jij na je werk?

'Na werk eindig ik graag ergens waar nog wat lekkers te eten en te drinken valt te scoren. Mijn favoriete spot hiervoor is Worst Wijncafé, op de Barentszstraat. Daar woonde ik een jaar lang naast. Je kunt er tot laat terecht voor een heerlijk glas wijn en aufschnit - een bordje charcuterie.'

Wat is jouw favoriete snack?

'Ik ben dol op een lekker broodje paling of een oester. Hier rijd ik dan ook graag een stukje voor om. Voor de paling ga ik standaard naar Burgerveen bij Dirk en Anneke Eveleens. Die weten écht wat je met paling moet doen.'

Wat is je absolute guilty pleasure?

'Wanneer ik thuis kook, of op werk voor personeel, maak ik graag curry. Ik gebruik hiervoor veel verse producten zoals galangal en limoenblad, maar een schepje van Patak’s Hot curry paste gaat er vaak ook in om toch een kleine boost te geven. Verder ben ik ook niet vies van een snufje MSG in een stir fry.'

Kun je ons al een tipje van de sluier geven over wat je gaat bereiden op Bacchus?

'Op Bacchus ben ik van plan de mensen te verwennen met een smokey brisket slider. Dit maak ik ook wel eens klaar voor het personeel, na afloop van een drukke avond. Dan vis ik de restjes brisket uit de pan en maak ik er broodjes mee. Gegarneerd met wat huisgemaakt zuur.'

Op naar Bacchus dus, om dat te ontdekken. Op maandag 10 juni is Thomas Heyn de vierde chef die onze snackbar overneemt. Kun jij niet wachten om zijn snack te proeven? Kijk voor kaarten en meer informatie op bacchuswijnfestival.nl.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events