De 7 zondaars: de snackgewoontes van Jos Timmer

'Na een lange dag werken is een biertje en een vette hap rondom het Leidseplein ontspanning.'

jos-timmer

The word is out: we beginnen een snackbar op Bacchus Wijnfestival. Iedere dag parkeren we daar een andere topchef die de culinaire variant van zijn favo midnight snack ter plekke bereidt. We grepen de gelegenheid aan en vroegen deze chef-koks de koksbuis van het lijf. Trek-je-snack-chef nummer drie. Dit is 'm.

Jos Timmer - De Kas

'Ik ben Jos Timmer, sinds twee jaar chef bij restaurant de Kas in Amsterdam. Afgelopen november hebben Wim de Beer en ik het bedrijf overgenomen. We werkten eerder al samen bij Rijks in Amsterdam. Nadat we bij de Kas startten als chefs, hebben we nu het stokje volledig overgenomen van de oude eigenaar. Hiervoor heb ik onder meer nog gewerkt bij Vermeer en Jamie Oliver.'

Waar beland jij na je werk?

'Het ligt eraan; soms doen we op het werk nog een paar drankjes. We gaan ook nog wel eens met zijn allen wat eten of drinken. Na een lange dag werken is een moment van ontspanning altijd wel even lekker. In de vorm van een biertje, wijn of een vette hap ergens rondom het Leidseplein.'

Wat is jouw favoriete snack?

'Mijn persoonlijke favoriet blijft toch wel een kroket. Maar na wat navragen hier in de keuken en bij de bediening van de Kas gooien de kaassoufflé, de Mexicano en frikandel ook hoge ogen.'

Wat is je absolute guilty pleasure?

'Ik denk dat mijn guilty pleasures best wel meevallen eigenlijk. Het enige waar ik nog wel eens voor zwicht is een Turkse pizza, maar dat is niet echt een guilty pleasure. Dat is gewoon een topsnack voor als je net even een drankje teveel op hebt.'

Kun je ons al een tipje van de sluier geven over wat je gaat bereiden op Bacchus?

'We gaan op Bacchus een gerecht maken wat we hier in de keuken ook wel een bloemkooltje met noemen. Het is een geroosterde bloemkool, die we nu bij ons uit de kas in de Beemster kunnen halen. Daarbij komt een pindasaus, krokante uitjes en een schuimige groene curry. Bovenop komen allerlei kruiden en bloemen die nu in bloei staan bij ons in de tuin. Het is een soort van snack, maar dan wel op onze manier; net ietsje gezonder, met de lekkerste groenten en kruiden in het seizoen.'

Op naar Bacchus dus, om dat te ontdekken. Op zondag 9 juni is Jos Timmer de derde chef die onze snackbar overneemt. Kun jij niet wachten om zijn snack te proeven? Kijk voor kaarten en meer informatie op bacchuswijnfestival.nl.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events