De 7 zondaars: de favo snack van Sander Overeinder

'Mijn guilty pleasure? Yum-Yum noodle soup.'

sander-overeinder

The word is out: we beginnen een snackbar op Bacchus Wijnfestival. Iedere dag parkeren we daar een andere topchef die de culinaire variant van zijn favo midnight snack ter plekke bereidt. We grepen de gelegenheid aan en vroegen deze chef-koks de koksbuis van het lijf. Trek-je-snack-chef nummer één; onthul uzelf!

Sander Overeinder - Restaurant As

'Ik ben Sander Overeinder, geboren in Beemster en woonachtig in Amsterdam. Ik had mijn eerste eigen zaak in 1997 tot 2003, genaamd restaurant Summum. Van 2003 tot 2007 Club 11 in het Post CS gebouw en van 2013 tot 2018 was ik oprichter en initiatiefnemer van Vuurtoreneiland. Daar ben ik nu niet meer bij betrokken, want sinds 2007 sta ik natuurlijk bij restaurant As, in de Sint Nicolaas kapel te midden van het Beatrixpark.'

Waar beland jij na je werk?

'Meestal thuis, en soms bij Hotel de Goudfazant.'

Wat is jouw favoriete snack?

'Hmm... chips met dip. Een derde mayo, twee derde yoghurt, sambal badjak en fruitjes.'

Wat is je absolute guilty pleasure?

'Yum-Yum noodle soup, en deze zelf dan nog wat oppimpen met sesamolie, lente-ui en wat er eventueel nog in de koelkast ligt.'

Kun je ons al een tipje van de sluier geven over wat je gaat bereiden op Bacchus?

'Tostada van blauwe maistaco’s, crème van geroosterde bloemkool, komijn en chipotle. Salsa van bloemkool, habanero en vlierbloesem. Zure room, hazelnoot en chulpe.'

Op naar Bacchus dus, om dat te ontdekken. Op vrijdag 7 juni is Sander Overeinder de eerste chef die onze snackbar overneemt. Kun jij niet wachten om zijn snack te proeven? Kijk voor kaarten en meer informatie op bacchuswijnfestival.nl.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events