Hier moet je geweest zijn: fermentatiefestival ROTZOOI

Fermenteren kun je leren.

Cabbage kimchi in glass jar. Woman preparing purple cabbage and watermelon radish kimchi. Fermented and vegetarian probiotic food for gut health
sveta_zarzamoraGetty Images

Fermenteren is hot. Geen recept is meer compleet zonder tenminste één gefermenteerd ingrediënt, en iedere zichzelf respecterende amateurkok heeft inmiddels de weckpotten weer van zolder gehaald. Daarom slaat onze eigen meneer Wateetons op zondag 26 mei de handen ineen met ‘Verrot lekker’-auteur Christian, voor de derde editie van fermentatiefestival ROTZOOI.

Rotzooi

Een fermentatiefestival, wat moet ik me daar bij voorstellen, horen we je al denken. Dat bepaal je dus helemaal zelf: tijdens ROTZOOI worden er in het Smaakpark in Ede verschillende workshops, lezingen en demonstraties georganiseerd, allemaal op het gebied van fermentatie. Jij geeft je op voor de onderwerpen die je het interessantst vindt. Zo leer je hoe je ketchup, kimchi of kombucha maakt, vertelt Maxime Willems je alles over gefermenteerde cocktails of ga je op een heuse wildplukwandeling. Je kunt ook nog een bezoek brengen aan een bioscoop voor fermentatie films.

Starterruiltent

Voor iedereen die al flink aan het fermenteren is geslagen is er De Starterruiltent. Hier kun je de starter van een van je eigen fermentaties, zoals kefir, desem of kombucha, inleveren. Deze wordt geruild met de moedercultuur van iemand anders. Je kunt zelf kiezen welke starter je weer mee naar huis neemt, of maak er een verrassing van. Je kunt hoe dan ook verder experimenteren met fermenteren. Heb je vragen over het fermentatieproces? De Zuurkooldokter staat de hele dag klaar om vragen te beantwoorden.

Fermenteer je mee?

Wil je meer leren over fermenteren? Reserveer dan voor 20 mei een plekje bij de workshops, lezingen of demonstraties die je wil bijwonen. Het hele programma van fermentatiefestival ROTZOOI vind je op de website.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events