Tip! Food tour Amsterdam: ontdek de Indische buurt

Van baklava tot falafel: waar moet je zijn voor het lekkerste streetfood en ingrediënten in Amsterdam? Jonneke de Zeeuw van de blog Mooncake neemt je mee langs verborgen pareltjes in de Indische buurt.

image
Archief ELLE Eten

Jonneke woonde een jaar in het Midden-Oosten en kon eenmaal terug niet meer wennen aan de Nederlandse supermarkten. Waar waren de bergen verse munt, koriander, peterselie? En waarom eten we voorverpakte zompige boterhammen met kaas voor de lunch? Dat móet beter. Na haar terugkeer in Nederland herontdekte ze de Javastraat in Amsterdam-Oost waar ze struikelde over de toko’s, patisserieën en eettentjes. Via haar blog Mooncake deelt ze al haar culinaire vondsten en organiseert ze nu ook streetfood tours door de Indische buurt.

ELLE Eten en haar cursisten foodjournalistiek mochten een middag mee met een tour en unaniem waren we vol van de dag. Letterlijk en figuurlijk. De gastvrijheid van alle kleine ondernemers. De heerlijke (maar echt HEERLIJKE) gerechten die je krijgt voorgeschoteld. De interessante ingrediënten en hun achtergrond. Er gaat een wereld voor je open. Haar eerste food tour was direct uitverkocht, maar Jonneke heeft een aantal nieuwe data in oktober en november ingepland. Klik hier voor de beschikbare data en prijzen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events