Melkweg krijgt foodfilmavond: Cinemangé

Inclusief food line-up van The Food Line-up.

cinemange-melkweg-food-cabinet-line-up
Schapenheld, Ton van Zantvoort

Netflix uitgespeeld qua foodaanbod en toe aan iets nieuws? Dan hebben we goed nieuws voor je: Melkweg Amsterdam slaat de handen ineen met The Food Cabinet en The Food Line-up voor een terugkerende foodfilmavond.

Cinemangé

Voor Cinemangé wordt de Melkweg tijdelijk omgetoverd tot foodfilmbioscoop. Tijdens de filmavonden leer je gaandeweg hoe we ons voedselsysteem eerlijker, gezonder en duurzamer kunnen maken. Door foodfilms, maar ook interessante sprekers en proeverijen.

Schapenheld

Op 21 februari wordt Cinemangé afgetrapt met Schapenheld, een Nederlandse documentaire over een schapenherder die worstelt met het nieuwe voedselsysteem dat strookt met zijn traditionele idealen. Na de film sluit kaasmaker Peter van de Voort aan voor discussie en serveren verschillende kleine kaasboeren samen een schapenkaasplank.

Foodfilms

De daaropvolgende editie vindt plaats op 10 april, waar het vraagstuk rondom de toenemende vleesproductie en de duurzaamheid van sojateelt in beeld gebracht wordt middels de film Soyalism. Op 5 juni volgt de film Thank you for the rain, waarin een Keniaanse boer met een gegeven camera de schokkende gevolgen van klimaatverandering voor kleine boeren in Afrika vastlegt. Bij alle films is een professional aanwezig, evenals exclusieve tastings door een foodspecialist.

Het programma en ticketverkoop vind je op melkweg.nl.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events