Spelen met eten: 5 Foam-events die je niet wilt missen

Zin in een fifties cocktailparty omringd door kunst?

Feast for the Eyes Foam ELLE Eten
Wells, Somerset, England (detail) © 2000 Martin Parr

Feast for the Eyes – The Story of Food in Photography is niet zomaar een tentoonstelling in Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Allereerst draait het natuurlijk om ons favoriete onderwerp. Maar er hangt nog veel meer om de expo heen. Een compleet programma aan foodevents, namelijk. We noemen onze vijf favorieten.

1. Inloopworkshop Still Life / Foodfotografie

Zelf food fotograferen? Elke zondag kun je in de Foam studios jouw visie op de tentoonstelling in de praktijk brengen. Laat je inspireren door de fotografen uit Feast for the Eyes, bedenk je eigen stilleven en leg het vast tijdens de inloopworkshops. Je mooiste foto krijg je in print mee naar huis.

23 december 2018 t/m 3 maart elke zondagmiddag 14.00 tot 16.00 uur – gratis toegankelijk – meer info

2. Outside/In

In Outside/In gaan gastsprekers dieper in op tentoonstelling in Foam. Omtrent Feast for the Eyes komen Ron Simpson en Joris Jansen aan het woord. Aan de hand van het werk avocado pears (1936) van Paul Outerbridge uit de tentoonstelling zal Simpson meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de Avocado Show, de duurzaamheid van de avocado-industrie en het belang van fotografie en platformen zoals Instagram voor zijn zaak. Jansen – medeoprichter van reclamebureau Ultra Ultra – vraagt op 24 januari aandacht onder meer de waarde van voedsel, verspilling, ambacht en meer.

Donderdag 3 januari 18.30 tot 20.30 uur – € 7 – meer info
Donderdag 24 januari 18.30 tot 20.30 uur – € 7 – meer info

3. Fabulous Fifties Party

Eind januari dompel je jezelf een avond onder in de fifties, met een cocktail in de hand én om het lijf. Foam zorgt voor de cocktails en cocktailhapjes, jij voor de cocktailjurk, juwelen of het maatpak. Met livemuziek tussen de foto’s, een fifties photobooth en... cocktails. Houd vooral de Instagram van Foam in de gaten voor stylingtips, want het beste pakkie wint.

Zaterdag 26 januari 18.30 tot 23.00 uur – € 15 – meer info

4. Magazines for Lunch

‘Magazines zoals The Gourmand en ELLE Eten verheven eten, of alles rondom eten tot absolute kunst.’ Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen, en dus staat onze eigen hoofdredacteur Klaartje Scheepers, samen met andere redacteuren, fotografen - waaronder fotografenduo Anuschka Blommers & Niels Schumm - en foodliefhebbers in Foam tijdens Magazines for Lunch. Ze vertellen over hun visie op ‘eten delen’ via fotografie, de overeenkomsten en de verschillen hierin. Onder het genot van een lunch, uiteraard.

Zondag 3 februari 12.00 tot 13.30 uur – € 15

5. Teatime

Feast for the Eyes laat zien dat foodfotografie slechts zelden om eten draait. Veel vaker heeft het een politieke of maatschappelijke boodschap. Zo ook die vrouw achter het aanrecht, en het ontketenen van dat vrouwonvriendelijke beeld vanaf de jaren zestig. Met een kopje thee in de hand wordt tijdens Teatime deze visualisatie van eten en feminisme besproken.

Zondag 24 februari – € 15

En oké, vooruit. Één van de foodfilms die in FC Hyena getoond worden wonen wij ook vast bij. En er is meer. Een gratis publieksopening, een ochtendtalk, een dinner at last... Check het volledige programma in Foam hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events