Word jij dé upcoming Instagrammer of journalist op foodgebied?

Meld je hier aan voor alweer de vijfde cursus Foodjournalistiek van Fontys x ELLE Eten.

Cursus Foodjournalistiek
Remko Kraaijeveld

Schrijven over eten is de ultieme baan voor menig foodliefhebber. Heb je plannen om een culinair blog op te zetten? Of wil je jezelf specialiseren als (beginnend of gevorderd) foodjournalist, werken in de foodbranche of simpelweg een kijkje nemen in de keuken van ELLE Eten?

Na vier in rap tempo uitverkochte edities, stomen we ons klaar voor de vijfde. De cursus heeft geen toelatingseisen, dus iedereen met een culinaire neus die ervan droomt om over food te (gaan) schrijven mag meedoen. Ook dit jaar gaan de plekken weer hard, dus wacht niet te lang.

MELD JE HIER AAN VOOR DE CURSUS FOODJOURNALISTIEK

Vakdeskundigen

In elf cursusavonden leer je de ins en outs van gerenommeerde experts uit de industrie. Onder meer ondernemers Ron Blaauw en Samuel Levie (Brandt & Levie), presentator Ersin Kiris (Keuringsdienst van Waarde), fotograaf Remko Kraaijeveld, foodinfluencers Leonie ter Veld (Gewoon wat een studentje ’s avonds eet) en Susam Pang (BySam) én natuurlijk het team van ELLE Eten zullen gastcolleges geven over uiteenlopende onderwerpen als foodtrends, schrijven voor print en online (SEO), interviewtechnieken, creatieve digitale content, foodfotografie & -styling, kookvideo’s en Instagram als ultieme marketingtool.

Meer weten over je docenten? Je leest er hier alles over >

Schrijven

We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen de recensie, kookboeken, het interview, een persoonlijke blogpost en schrijven voor zowel een website als een printtitel. En op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist.

Fotografie en styling

Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media en video.

Excursies

En als kers op de taart: een tailor-made foodtour in Rotterdam, een excursie naar een bijzonder foodconcept in Amsterdam, maar ook een rondleiding over de redactie van ELLE Eten.

Certificaat

Als cursist ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer je niet meer dan 20% van het programma hebt gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd. Streng, maar rechtvaardig.

Alles weten?

Wil je alles tot in de detail weten over de cursus of je graag meteen aanmelden? Op de cursuspagina van Fontys lees je alles over de inhoud, sprekers, data, locatie en meer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events