Leer van experts tijdens de Fontys x ELLE Eten cursus Foodjournalistiek

Als foodliefhebber wil je vrijwel zeker de cursus Foodjournalistiek van Fontys x ELLE Eten volgen. Overstatement? Welnee. Check hier waarom.

Naast het feit dat je alle ins en outs leert over eten, journalistiek en met name: de combinatie van beide, wordt al deze onmisbare informatie verteld door dé namen op het gebied van voedingsjournalistiek. Benieuwd wie deze namen zijn? We lichten alvast een tipje van de sluier voor je op.

MELD JE HIER AAN

De experts

Restaurateur en chef Ron Blaauw

De culinaire passie van Ron Blaauw is niet alleen in zijn eigen restaurants te vinden. Hij heeft de keukens van zo’n vijftal restaurants geïnspireerd, speelt een adviserende rol bij verschillende projecten en is het gezicht van diverse merken. Van koffie tot ketchup, de nuchtere Ron Blaauw weet in duidelijke lijnen te vertellen waar het om gaat: genieten. Na dertig jaar in het vak is Ron Blaauw geen chef-kok meer, maar culinair ondernemer. Hij inspireert iedereen met dezelfde passie voor ondernemen. Met zo’n vijftig gastlezingen per jaar weet hij mensen te overtuigen om de kracht van het ondernemerschap te zien.

Hiske Versprille, De Volkskrant

Hiske Versprille heeft zich onderhand wel bewezen in de foodwereld. Kok, journalist, het maakt niet uit. Alles wat ze doet, dat doet ze goed. Momenteel is Hiske Versprille journalist bij De Volkskrant en bespreekt ze alles wat te maken heeft met voedsel, koken en horeca. Zo riep ze 2016 uit tot het Jaar van de Ceviche en bracht ze aan het licht dat één van Amsterdams bekendste biefstukrestaurants paard in plaats van rundvlees serveerde. Tijdens de cursus laat ze zien hoe je een professionele recensie van een user generated review onderscheidt. Als je van iemand kan leren, dan is het wel van Hiske Versprille.

Blogger Leonie ter Veld

In 2011 begon Leonie haar carrière als foodblogger met de blog gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Inmiddels is ze drie boeken verder – Gewoon wat een studentje ’s avonds eet (2014), Gewoon wat een studentje nog meer eet (2016) en Toffe Tosti’s (2017) – heeft ze een eigen item gehad bij 3FM, schreef ze voor Metro en Viva en is ze actief op verschillende eigen kanalen, waaronder YouTube. Op YouTube staat ze vooral bekend om haar tostivideo’s, die ze iedere week voor bijna 15.000 abonnees maakt. Daarnaast maakte ze al video’s met Allerhande en zie je haar zo nu en dan voorbijkomen op televisie.

Andere experts aan het woord

En Blaauw, Versprille en ter Veld zijn niet de enige experts die je een lesje komen leren. Op het programma verder onder meer nog Ersin Kiris, Samuel Levie, Lisette Kreischer, Simone van den Berg, Susam Pang en Taurai Becker.

Wil je meer over de inhoud van de cursus weten? Dat lees je hier >

Wat vonden oud-cursisten?

Oud-cursist en stagiair van ELLE Eten, Ruth Andreae, schreef over haar ervaring:

‘Ik vond het in één woord: fantastisch. De cursusavonden zaten barstensvol leerzame informatie en uitdagende opdrachten. Het was leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten met dezelfde interesse en passie. Hoogtepunten waren voor mij eindelijk mijn idolen, ja écht, te zien spreken. De inspirerende gastdocenten gaven letterlijk alle geheimen van het vak bloot. Door de hands-on mentaliteit van de cursus leer je vooral door te doen, dit is super handig want je krijgt waardevolle feedback die je direct kan toepassen op je eigen werk of hobby. Het is dus ook als je al wat meer ervaring hebt heel leerzaam. Een absolute must voor iedereen die graag schrijft of wil leren schrijven over eten.’

En nu? Aanmelden natuurlijk!

Benieuwd wie de andere vak deskundigen van deze cursus Foodjournalistiek zijn? Of wil je je direct aanmelden? Hier lees je over de rest van de workshops, opdrachten en andere cursusinformatie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Events