Leer van experts tijdens de Fontys x ELLE Eten cursus Foodjournalistiek

En word dé foodjournalist du moment!

female photographer taking photos of food at dining table
skynesherGetty Images

In september start opnieuw de exclusieve cursus over het allermooiste vak dat er bestaat in samenwerking met Fontys Hogeschool voor Journalistiek: ELLE Eten’s cursus Foodjournalistiek. Alles in deze cursus staat in het teken van food en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee naar het hart van de journalistieke & culinaire wereld.

Na vijf uitverkochte edities, stomen we ons klaar voor de zesde. De cursus heeft geen toelatingseisen en er is geen leeftijd aan verbonden, dus iedereen met een culinaire neus die ervan droomt om over food te (gaan) schrijven mag meedoen. Ook dit jaar gaan de plekken weer hard, dus wacht niet te lang.

Meld je aan!

Voor wie is deze cursus?

Schrijven over eten is de ultieme baan voor menig foodliefhebber. Ben jij ook geïnteresseerd in eten en droom je ervan om als (beginnend of gevorderd) foodjournalist te werken of wil je een culinair blog opzetten, dan is deze cursus voor jou. Maar ook als je een eigen (horeca)bedrijf hebt en wilt weten hoe je de content op jouw website of PR-communicatie kunt verbeteren, is deze cursus absoluut geschikt!

Wat ga ik leren?

Tijdens de 11 cursusavonden leer je alle ins en outs van gerenommeerde experts uit de culinaire wereld; onder andere journalist Hiske Versprille, wijnschrijver Esmee Langereis, foodstylist en culinair schrijver Vanja van der Leeden, collumnist en worstenmaker Samuel Levie, Sterrenchef en Chef van het jaar 2020 Soenil Bahadoer, foodwriter Meneer Wateetons én natuurlijk het team van ELLE Eten.

We gaan in de cursus echt journalistiek aan de slag, met verschillende (SEO)schrijfopdrachten voor print en online (recensie, kookboeken, het interview). Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en krijg je workshops over uiteenlopende onderwerpen als foodtrends, interviewtechnieken, creatieve digitale content en Instagram als ultieme marketingtool.

Dit kun je allemaal verwachten:

  • Voedselethiek en -politiek
  • De basis van een goed artikel
  • Foodtrends en innovatie
  • Het schrijven voor online (SEO)
  • Het schrijven van een interview
  • Het schrijven van een recensie
  • Bloggen: van hobby naar beroep
  • Storytelling en foodfotografie
  • Het succes van kookvideo’s en -documentaires
  • Het commercialiseren van je blog of website
  • Specialismen in de foodjournalistiek
  • Redactionele formules
  • Een eigen kookboek uitgeven
  • Leren wijnproeven en schrijven over wijn

    Meld je aan!

    De cursus begint op 7 september 2020 en vindt gedurende 11 weken elke maandagavond plaats (met uitzondering van de herfstvakantie op 12 en 19 oktober) van 18:30 uur tot 21:30 uur bij Uitgeverij Hearst in Amsterdam. De kosten voor de cursus bedragen € 1295 per persoon en na afloop ontvangen de cursisten een officieel certificaat van Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

    De lesruimte is ruim opgezet en indien wenselijk kan tijdens de cursuslessen afstand gehouden worden, waardoor 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.

    Wil je alles tot in de detail weten over de cursus of je graag meteen aanmelden? Op de cursuspagina van Fontys lees je alles over de inhoud, sprekers, data, locatie en meer.

    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Events