Sterrenchef Niven Kunz opent nieuw restaurant Triptyque

Waar hij wederom op het hoogste niveau met groenten gaat koken.

niven kunz opent nieuw restaurant triptyque
José van Riele

Eerder dit jaar bereikte ons het trieste nieuws nog dat restaurant Niven de deuren defitinief sloot in crisistijd, nu is er positiefs te brengen. Chef Niven Kunz komt terug en opent restaurant Triptyque op de plek waar hij ooit zijn eerste Michelinster verdiende.

Niven Kunz

Die eerste Michelinster ontving de chef op 24-jarige leeftijd, waarmee hij de jongste Nederlandse chef ooit werd met zo'n onderscheiding op zak. De ster was de eerste bekroning op zijn indrukwekkende cv.

Kunz deed ervaring op in de keukens van De Librije en De Bokkendoorns. De eerste ster ontving hij als chef bij 't Raethuys in Wateringen, waarna hij zijn eigen zaak Restaurant Niven in Rijswijk opende. In 2009 kreeg hij ook daar de prestigieuze ster achter zijn naam, waar het niet ophield met de prijzenregen: het restaurant werd maar liefst vijf maal Groenterestaurant van het Jaar.

Van Niven naar Triptyque

Met zijn nieuwe restaurant Triptyque gaat Kunz terug naar Wateringen, waar hij het hoge niveau van Niven voort wil zetten. Het volledige team van Niven gaat mee, onder leiding van de chef en zijn vriendin Virginie van Bronckhorst. Tevens gaan er - om het verleden in stijl af te sluiten - enkele geperfectioneerde klassiekers van de kaart mee, zoals de tartaar van tomaat en snijboon à la carbonara.

Bij Triptyque is de hoofdrol namelijk wederom weggelegd voor groenten: Kunz wordt geroemd om zijn 80/20-kookstijl, waarbij het overgrote deel uitgemaakt wordt door groenten. De keuken bij Triptyque wordt bepaald door de oogst uit het omliggende Westland.

Restaurant Triptyque

Om de kwaliteit en de ambities van het team te waarborgen, is Triptyque vanaf 1 augustus vier dagen per week geopend voor - voorlopig - 35 gasten. Reserveren kan al via de website van het restaurant.

> Triptyque, Plein 13G, Wateringen

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder