Alles over de chaffle: de nieuwste trend op culinair gebied

Maak kennis met deze koolhydraatarme wafel van... Kaas!

chaffle kaaswafel
NataBeneGetty Images

Maak kennis met de nieuwste trend op culinair gebied: de chaffle - een koolhydraatarme wafel van... Kaas! En het mooiste van alles? Je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Lees gauw verder om te zien wat een chaffle precies is én hoe je 'm zelf maakt.

Wat is een chaffle?

Een chaffle is dus een koolhydraatarme cheese waffle, gemaakt met slechts 2 ingrediënten: kaas en ei. De chaffle is eigenlijk net zo makkelijk als bananenpannenkoeken en op dit moment bijna net zo populair. We zien ze namelijk o-ve-ral verschijnen en ook wij zijn lichtelijk geobsedeerd.

De reden dat de chaffle zo razend populair is is dat ze niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook nog eens koolhydraataarm. Ze bevatten namelijk geen bloem! Ideaal dus als je een koolhydraatarm dieet volgt of een glutenallergie of -intolerantie hebt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Chaffle recept

Sta je al met één been in de keuken? Snappen we. Het enige wat je nodig hebt voor één wafel is een wafelijzer, een ei en zo'n 45 gram geraspte kaas naar smaak. Bijvoorbeeld geraspte jong-belegen kaas, mozzarella, Cheddar, Gruyère of een mix van kazen.

Zien: deze drie verrukkelijke chaffle-vullingen wil je echt proeven

Verwarm het wafelijzer en vet goed in. Meng het ei met de kaas en bak de wafel in het ijzer goudbruin. Serveer zo, met een beetje maple syrup of bijvoorbeeld uienrelish. Ook heerlijk met een frisse salade en een gebakken eitje!

Variëren kun je leren

Wil je je chaffle game wat upgraden? Voeg dan extra smaakmakers toe aan het beslag. Varieer bijvoorbeeld met:

  • Kruiden en specerijen als gedroogde basilicum, verse koriander of za'atar
  • Gesauteerde ui en/of knoflook
  • Condiments als uienrelish, pesto, mosterd of tapenade
  • Gebakken spekblokjes, chorizo of ham
  • Zongedroogde tomaatjes of olijven

    Ook leuk: gebruik de chaffle als basis voor een uitgebreider gerecht. Wat dacht je van een chaffle tosti, chaffle burger of mini chaffles om mee te dippen!

    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Nieuws