Maak kennis met de chaffle - een koolhydraatarme wafel van... kaas! En het mooiste van alles? Je hebt maar twee ingrediënten nodig. Lees gauw verder om te zien wat een chaffle precies is én hoe je 'm zelf maakt.
Wat is een chaffle?
Een chaffle is dus een koolhydraatarme cheese waffle, gemaakt met slechts twee ingrediënten: kaas en ei. De chaffle is eigenlijk net zo makkelijk als bananenpannenkoeken.
De reden dat de chaffle zo razend populair is is dat ze niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook nog eens koolhydraataarm zijn. Ze bevatten namelijk geen bloem. Ideaal dus als je een koolhydraatarm dieet volgt of een glutenallergie of -intolerantie hebt.
Chaffle recept
Sta je al met één been in de keuken? Snappen we. Het enige wat je nodig hebt voor één wafel is een wafelijzer, een ei en zo'n 45 gram geraspte kaas naar smaak. Bijvoorbeeld geraspte jong-belegen kaas, mozzarella, Cheddar, Gruyère of een mix van kazen.
Verwarm het wafelijzer en vet goed in. Meng het ei met de kaas en bak de wafel in het ijzer goudbruin. Serveer zo, met een beetje maple syrup of bijvoorbeeld uienrelish. Ook heerlijk met een frisse salade en een gebakken eitje!
Variëren kun je leren
Wil je je chaffle game wat upgraden? Voeg dan extra smaakmakers toe aan het beslag. Varieer bijvoorbeeld met:
- Kruiden en specerijen als gedroogde basilicum, verse koriander of za'atar
- Gesauteerde ui en/of knoflook
- Condiments als uienrelish, pesto, mosterd of tapenade
- Gebakken spekblokjes, chorizo of ham
- Zongedroogde tomaatjes of olijven
Ook leuk: gebruik de chaffle als basis voor een uitgebreider gerecht. Wat dacht je van een chaffle tosti, chaffle burger of mini chaffles om mee te dippen?