Vier Bevrijdingsdag met soep van Joris Bijdendijk en Samuel Levie

Deze hartverwarmende actie laat Amsterdam tóch samen eten om vrijheid te vieren.

vrijheidsmaaltijdsoep
vrijheidsmaaltijdsoep.nl

Dit jaar vieren we tijdens Bevrijdingsdag 75 jaar vrijheid. Dit jaar helaas niet naast elkaar, maar gelukkig nog steeds wel mét elkaar. Door samen te eten om te precies te zijn. Sterrenchef Joris Bijdendijk, slow food ambassadeur Samuel Levie en het Amsterdams 4 en 5 mei comité bedachten samen met andere partijen de Vrijheidsmaaltijdsoep.

Vrijheidsmaaltijdsoep

Food Cabinet, het Amsterdams 4 en 5 mei comité, RIJKS, het Rijksmuseum en het Parool komen met de Vrijheidsmaaltijdsoep. Soep als troost en opsteker. Joris Bijdendijk en Samuel Levie bogen zich over de receptuur en maakten een veganistische soep met 'de smaak van de stad': Hollandse groenten zoals wortel, ui en pompoen, maar met smaakmakers vanuit de hele wereld zoals citroengras, komijn, koriander, cayennepeper en gember. Dat klinkt alleen al hartverwarmend.

We horen je denken: maar hoe dan vier je Bevrijdingsdag dan samen? Nou, door apart van elkaar, hetzelfde, en zo alsnog sámen te eten. Als je weet dat je met duizenden anderen tegelijk aan hetzelfde maal zit, voelt dat toch behoorlijk feestelijk.

Soep cadeau

De soep is gegoten in blikken en gaan naar de organisatoren van inmiddels gecancelde vrijheidsdiners en goede doelen. Ook de eerste duizend Amsterdammers die bestellen krijgen een gratis (!) blik. De blikken zijn speciaal vormgegeven door Piet Parra en bevatten voldoende soep voor zo’n drie tot vier personen.

Online kookles

Voel je je als niet-Amsterdammer een tikkie buitengesloten? Op zijn Instagram laat Joris Bijdendijk weten dat het recept voor de soep binnenkort online komt en dat er op 5 mei een online kookles volgt. Op die manier kan héél Nederland tegelijk met elkaar koken én eten.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws