Alaaf! Deze Brabantse stad heeft tijdens carnaval een worstenbroodwinkel

Een pop-up met 9 verschillende soorten worstenbroodjes, zélfs 'n vegavariant.

Worstenbroodjes
49paulyGetty Images

Denk je aan Brabant, dan denk je aan licht én aan worstenbrood. Over die laatste hebben we gewéldig nieuws: in het Zuiden des lands zit tijdens de carnaval een worstenbroodwinkel. En daar vliegen vijf dagen lang negen verschillende stuks warm erfgoed over de toonbank.

Pol's worstenbroodwinkel

Op de Haagsemarkt in het Kielegat - Breda in de volksmond - is Pol’s Patisserie & IJs voor heel even Pol’s worstenbroodwinkel. Met behulp van een slager kwamen er negen exemplaren tot stand: zo is er satéworstenbrood, shoarmaworstenbrood, een Royke (met een plak bacon, op z'n Roy Donders) en zelfs een zoete met room. Ook de vegetariër mag meedoen, en als die zo smaakt zoals deze veganversie dan komt-ie niets tekort.

Pop-up met carnaval

De feestelijke opening met de Prins heb je helaas gemist, maar je kunt nog tot dinsdag 25 februari terecht voor je worstenbroodfix. Vier je carnaval in een andere stad? 't Is sund. Maar zet die pet maar af, je kunt ze ook gewoon zelf maken. Hoe moes da ook alweer? We hebben hieronder maar liefst twee recepten voor je, uit de keuken van Guus Meeuwis. Bak 's lekker deur, bak 's lekker deur.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws