Met deze foodtrends zijn we helemaal klaar in 2020

Foodtrends komen, foodtrends gaan. Maar deze foodtrends hadden van ons nooit hoeven bestaan.

Foodtrends klaar mee
RawpixelGetty Images

Artdirector Kitty Huijzer

'Ik ben klaar met die tentjes die helemaal de look en feel hebben van een perfect moodboard, lekker Insta-waardig. Alles voor de Instagram-foto, maar of het eten ook lekker is staat op de tweede plaats. Geef mij maar een oud krot met goed eten in 2020, zonder flamingo’s en unicorns.'

Shopping redacteur Lisa van der Klok

'Militante eetpolitie die me vertelt wat ik wel en niet mag eten. En Instagrammable food, maar daar was ik sowieso niet van. Doe mij maar lelijk, maar lekker. Tot slot: wegwerpbakjes bij de afhaal, daar moeten we nog iets op bedenken. En met we bedoel ik dus bezorgservices.'

Freelance redacteur Mèlanie Koelewijn

'Oké, ik ben nu echt klaar met het concept van kleine gerechtjes delen. Het is niet fraai, maar ik geef het toe: ik heb al moeite met 'mag ik een hapje?' Laat staan dat ik m'n halve bord moet delen. Naast dat ik dus een gierigaard ben, vind ik het ook zonde van de ratjetoe van smaken die ontstaat. En het allerergste zijn de afgekoelde schaamstukken die door sociale druk op het bord achterblijven: "wil iemand dat stukje nog?"'

Redacteur Sophie van der Meer

'Ik ben een beetje klaar met tafelbereidingen die te ver gaan. Als het echt wat toevoegt, hartstikke leuk. In een restaurant van niveau ben ik heus vatbaar voor dampend stikstof over de tafel heen waaruit dan plots m'n toetje ontstaat. Maar bij de buurtbrasserie mag een vis gewoon in de beurre blanc drijven zoals hij dat vroeger ook deed. Daar hoeft geen ober zich meer over te buigen. Laat maar lekker aan de chef over. In de keuken. En ik sluit me naadloos aan bij de perfecte beschrijving van Mèlanie omtrent shared dining-frustratie. Dat is géén goed concept voor veelvraten.'

Freelance redacteur Ruth Andreae

'Dat alles, maar dan ook echt alles eerst onder kilo's kaas bedolven moet worden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op kaas, maar een volledige hamburger ondergedompeld in een vette brij die op gesmolten kaas moet lijken gaat me gewoon te ver. En dan nog iets.. low carb recepten die de koolhydraten vervangen door, wederom, kaas. Letterlijk, pastaslierten gesneden van gesmolten kaas, tacoschelpen gemaakt van kaas, pizzabodem van kaas. Low carb doet vermoeden dat je iets aan je gezondheid wil doen, maar op deze manier zit je toch in no-time met dichtgeslibde aderen?'

      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Nieuws