Lekker stel: Bram Kortekaas en Giel Kaagman

Samenwerken voor de mannen achter Kaagman & Kortekaas is als een huwelijk, inclusief ups en downs.

Giel Kaagman en Bram Kortekaas
Sophia van den Hoek

Bram (rechts) en Giel leerden elkaar kennen bij restaurant Bordewijk. Voor ze samen Kaagman & Kortekaas begonnen, stonden ze in restaurants als Rijsel (Bram), Toscanini en Visaandeschelde (Giel). Giel is chef in hart en nieren en werkte als puber al in de keuken in een restaurant in Enkhuizen, waar hij vandaan komt. Bram komt uit Limburg en is gespecialiseerd in wijn, kaas en gastheerschap. Giel bepaalt het menu, Bram past de wijn daarop aan. Tenzij er een heel bijzondere fles ligt te wachten om te worden opengetrokken – dan kan die volgorde wel eens omdraaien.

Giel Kaagman en Bram Kortekaas over samenwerken

Giel: ‘We hebben een coach die ons helpt om over dingen te praten die niet goed lopen. Een soort zakelijke relatietherapie. Maar onze basis zit goed, hoor. Ik ben altijd blij om Bram te zien, we houden van elkaar. We droomden er samen van om zelf een restaurant te hebben en daar ook in te werken, het is geweldig dat we daar nu middenin zitten.’

Bram: ‘Het was wel spannend om hier samen in te springen. Voordat we begonnen, hadden we alles uitgedacht. Toen we opengingen, ging Giel in de keuken ineens een heel andere kant op. Ik dacht heel even: wat is dit nou? Zo hadden we het toch niet bedacht?’

Giel: ‘Ik was hiervoor gewend om voor een baas te werken, dus ik kookte ook altijd met de baas in mijn achterhoofd. Toen ik voor het eerst in mijn eigen keuken stond, ging mijn ontwikkeling helemaal los; ik kwam erachter hoe ik zelf wil koken.’

Bram: ‘Het was tof om die verandering bij Giel te zien. Ik had er het volste vertrouwen in. Ons visitekaartje is juist ook dat, het persoonlijke: wij zijn bijna altijd aanwezig in het restaurant en we doen heel veel zelf.’

Giel: ‘Soms vragen gasten wanneer we een volgende zaak gaan openen. Dat gaat dus niet, we kunnen natuurlijk niet op twee plekken tegelijk zijn.’

Bram: ‘En dat willen we ook helemaal niet. We zijn eigenlijk pas net begonnen, er kunnen nog heel veel dingen beter of anders. Ik ben ook nog elke avond een beetje nerveus voor we gaan beginnen, vanaf half vijf ga ik zeuren tegen iedereen dat dingen klaar moeten staan.’

Giel: ‘Bram is gewoon heel lief, gastvrij en verzorgend. Ik begrijp die zenuwen wel, hij staat daar als aanspreekpunt, gasten zien hem als eerste. Het maakt hem ook juist een goede gastheer. Ik ben veel te direct, dat past weer beter in de keuken. We doen allebei waar we het best in zijn, dat voelen we gewoon aan bij elkaar. Het is wel jammer dat we geen tijd hebben om elkaar buiten het werk te zien. Daarom is die coach ook zo belangrijk, zo komen we nog eens toe aan een goed gesprek.’

Meer horecaduo's over samenwerken

In de nieuwste ELLE Eten vind je nog drie andere horecaduo's, die ook vertellen over hun bijzondere werkrelatie: Perry de Man en Job Pattinasarany van 24Kitchen, Tess Postumus en Timo Janse van Flying Dutchman Cocktails en Do en Tessel de Heij van Gebrouwen door Vrouwen.

KOOP ELLE ETEN HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws