De gele gids is vanmiddag weer verschenen, met daarin de beste restaurants van het land gebundeld. 17 awards werden uitgereikt aan culinair talent, van beste chef tot sommelier en de hoogste nieuwkomer. De nadruk lag dit jaar op laagdrempelige en betaalbare restaurants - des te interessanter voor ons dus. De toprestaurants uit de Gault&Millau-gids 2020 vind je onderaan.
Chef van het jaar
Soenil Bahadoer, De Lindenhof, Nuenen
Jonge topchef van het jaar
Thijs Meliefste, Meliefste, Wolphaartsdijk
Gastheer van het jaar
Sascha Speckemeier, Spectrum, Amsterdam
Ontdekking van het jaar
Sal do Mar, Rhenen
Pop of the Year
Simonis aan de Haven, Scheveningen
Lifetime Achievement Award 2020
Toine Hermsen
Prijs-plezier van het jaar
Zoldering, Amsterdam
Aziatisch restaurant van het jaar
Nayolie, Voorschoten
Terras van het jaar
De Steenen Tafel, Arnhem
Bistronoom van het jaar
Auberge Jean & Marie, Amsterdam
Sommelier van het jaar
Yoshiko Takamaya, Amarone, Rotterdam
Beste wijnkaart van het jaar
Zarzo, Eindhoven
Dessert van het jaar
Giel Kaagman, Kaagman & Kortekaas, Amsterdam
Groentegerecht van het jaar
Emile van der Staak, De Nieuwe Winkel, Nijmegen
Ambachtsman van het jaar
Dick Soek, Piloesemaborg, Den Ham
Cocktailbar van het jaar
Pulitzer's Bar, Amsterdam
Hoogste nieuwkomer van het jaar
De Nieuwe Winkel, Nijmegen & Codium, Goes
De top van Nederland volgens Gault&Millau 2020
Nieuwkomers in de 17+ lijst zijn Rijnzicht (16), L'Atelier (16), Fitzgerald (16), Olivijn (16,5), Cordial (16,5), RIJKS (17) en Sabero (17,5). Drie restaurants scoorden dit jaar boven de 19 punten, waarbij één van de nieuwkomers, Ciel Blue (19). De absolute culinaire top: Inter Scaldes (19,5) en De Librije (19,5). Toelichting en de resterende toprestaurants vind je in de nieuwe Gault&Millau-gids.