Gault&Millau 2020: dit is de culinaire top van Nederland

De nieuwe Gault&Millau gids er, en daar horen awards bij.

Gault Millau 2020
Getty Images

De gele gids is vanmiddag weer verschenen, met daarin de beste restaurants van het land gebundeld. 17 awards werden uitgereikt aan culinair talent, van beste chef tot sommelier en de hoogste nieuwkomer. De nadruk lag dit jaar op laagdrempelige en betaalbare restaurants - des te interessanter voor ons dus. De toprestaurants uit de Gault&Millau-gids 2020 vind je onderaan.

Chef van het jaar

Soenil Bahadoer, De Lindenhof, Nuenen

Jonge topchef van het jaar

Thijs Meliefste, Meliefste, Wolphaartsdijk

Gastheer van het jaar

Sascha Speckemeier, Spectrum, Amsterdam

Ontdekking van het jaar

Sal do Mar, Rhenen

Pop of the Year

Simonis aan de Haven, Scheveningen

Lifetime Achievement Award 2020

Toine Hermsen

Prijs-plezier van het jaar

Zoldering, Amsterdam

Aziatisch restaurant van het jaar

Nayolie, Voorschoten

Terras van het jaar

De Steenen Tafel, Arnhem

Bistronoom van het jaar

Auberge Jean & Marie, Amsterdam

Sommelier van het jaar

Yoshiko Takamaya, Amarone, Rotterdam

Beste wijnkaart van het jaar

Zarzo, Eindhoven

Dessert van het jaar

Giel Kaagman, Kaagman & Kortekaas, Amsterdam

Groentegerecht van het jaar

Emile van der Staak, De Nieuwe Winkel, Nijmegen

Ambachtsman van het jaar

Dick Soek, Piloesemaborg, Den Ham

Cocktailbar van het jaar

Pulitzer's Bar, Amsterdam

Hoogste nieuwkomer van het jaar

De Nieuwe Winkel, Nijmegen & Codium, Goes

De top van Nederland volgens Gault&Millau 2020

Nieuwkomers in de 17+ lijst zijn Rijnzicht (16), L'Atelier (16), Fitzgerald (16), Olivijn (16,5), Cordial (16,5), RIJKS (17) en Sabero (17,5). Drie restaurants scoorden dit jaar boven de 19 punten, waarbij één van de nieuwkomers, Ciel Blue (19). De absolute culinaire top: Inter Scaldes (19,5) en De Librije (19,5). Toelichting en de resterende toprestaurants vind je in de nieuwe Gault&Millau-gids.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws