Dit zijn de winnaars van de Entree Awards 2019

Beste cocktailbar? Beste restaurantconcept? Hier moet je zijn voor de beste horeca van 't land.

entree awards
NENI

Ieder jaar reikt Entree Magazine de voor horeca zo prestigieuze Entree Awards uit. Zo ook gisterenavond. Een vakjury - die bestaat uit onder meer ELLE Etens Marjan Ippel en Ingmar Voerman - beoordeelt de vijftig meest onderscheidende restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs van ons land. Alle genomineerden zijn nieuw of vernieuwd. Dít zijn de grote winnaars van 2019 op het gebied van restaurants en bars.

Best Cocktailbar

Enkel goeds hoorden we na de opening in maart over The Stockroom in Groningen. Een knappe cocktailbar in speakeasy-stijl waar je gevoelsmatig in de roaring twenties belandt. De cocktails zijn volgens de jury complex doch toegankelijk, de bartenders hebben karakter.

Best Restaurant Concept

Ze sloten hun sterrenrestaurant in Zutphen, om in Amsterdam speakeasy-restaurant Graphite te beginnen. Het nieuwe concept van Peter Gast en Jacqueline van Liere, waar je hier meer over leest, viel in de smaak bij de jury: 'deze waardige winnaar laat zien dat er in het hoge segment nog volop ruimte is voor vernieuwende concepten.'

Best Restaurant Design

Het Israëlische familierestaurant NENI toverde de gigantische oude Citroën-garage om tot Oost-Mediterrane binnentuin. Met de verbouwing zijn de verschillende ruimtes volgens de jury met elkaar verbonden geraakt, waarbij de bar en keuken stralend middelpunt zijn.

Best Hospitality Concept

Een sterk concept met eigen tafeltaps, happen van onder meer Ron Blaauw. Bij Mooie Boules kun je eten, drinken én terecht voor een potje jeu de boules. Niet voor niets zijn er al meerdere vestigingen - de Rotterdamse kreeg de prijs - en staan er nog meer op de planning.

Best Nightlife & Entertainment

Weelde in Rotterdam is een stadsboerderij met lunchroom, restaurant, bar, drie loodsen en een gigantische kas. Een zogenaamde culturele vrijstaat waar zo ongeveer álles kan; van disco jeu de boules tot parkbios, strand en meer. Een terechte winnaar die iets toevoegt aan de cultuur en het nachtleven in Nederland - zoals de citeria luiden bij deze award.

Best Bartender

Drie kansmakers kwamen uit de voorrondes voor Best Bartender bij SkyLounge Amsterdam. Andrei Talapanescu van Pulitzer Bar ging er met de eer vandoor. De bartender wordt omschreven als perfecte gastheer, cocktailgenius en zijn winnende cocktail als subliem.

Bierspecialist in de horeca

Biersommelier Richard Moerkerk is de eerste winnaar met de titel Bierspecialist. Hij maakte indruk tijdens de praktijktest bij Gastvrij Rotterdam, maar overtuigde vooral in zijn natuurlijke habitat, bij Proeflokaal De Boom in Alkmaar.

Next Generation

Al doet de naam het vermoeden, is deze prijs niet voor jonge honden in het leven geroepen. Dat bewijst de winnares van dit jaar wel, die vele meters maakte als chef en al jaren meedraait. Nel Schellekens, kop-tot-kont-chef, werd voor Nel's culinaire proeftuin Het Keunenhuis in Wintershuis beloond met de Next Generation-award. Over Het Keunenhuis lees je hier meer.

Ondernemer van het Jaar

De Drie Wijzen uit Oost maakten Amsterdam-Oost tot bruisend horecagebied. Meer dan twintig zaken verder zijn ze de grenzen van die wijk al lang voorbij en hebben ze horeca verspreid door de gehele hoofdstad. Enkele voorbeelden zijn succesverhalen Bukowski, Waterkant en de Biertuin. Na jaren eeuwige tweede te zijn in het Entree-lijstje, gingen Riad Farhat, Jason Berg en Piet van der Graaf - de mannen achter 3WO - er dit jaar met de eervolle prijs van Ondernemer van het Jaar vandoor.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws