OMG! McDonald's krijgt een vegavariant van kipnuggets

Zouden ze nét zo goed smaken als de echte?

mcdonalds-vegetarische-kipnuggets
Darren McCollesterGetty Images

Het is vandaag World Vegetarian Day. En dat viert McDonald's op een wel héél lekkere manier. Ze introduceren namelijk de – tromgeroffel – Veggie Nuggets! Oftewel een vegavariant op de geliefde kipnuggets. Yep, dat las je goed. En ze schijnen net zo knapperig te zijn als de real deal.


Veggie Nugget

Met deze kipvrije variant speelt McDonald's in op de behoefte van mensen om minder vlees te eten. Eerder konden we al proeven van de Veggie McChicken, Veggie Homestyle Crispy Chicken, nu komen daar niet alleen nuggets bij, maar ook de Veggie Homestyle Mexican Salsa en de Veggie Falafel salade. McDonald's belooft dat de nuggets net zo smaakvol en krokant zijn als de gewone variant, maar dan zonder kip.

We horen je al denken: wat zit er dan wel in? De nuggets zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Ben je veganistisch, dan zijn ze dus helaas niet geschikt om te eten.

Tijdelijk te koop bij McDonald's

Als je net als wij niet kunt wachten om de Veggie Nuggets uit te proberen: je kunt ze vanaf vandaag kopen in alle McDonald's filialen. Maar let op, je moet er snel bij zijn. De krokante nugget is slechts tijdelijk beschikbaar. Tot en met 4 november kun je 'm scoren in porties van 6, 9 en 20 nuggets. Of in een Happy Meal.

Als de vegasnack aanslaat, wilt de Amerikaanse keten gaan kijken of het mogelijk is om de nuggets permanent in het assortiment op te nemen. Wij duimen. En in de tussentijd: op naar de McDonald's en inslaan die vegetarische dingen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws