Gespot! Dit zijn dé nieuwe horecatrends van dit moment

Uit eten gaan kan dus nóg leuker.

image
Graphite

Uit de genomineerde restaurants, bars en nachtclubs voor de Entree Awards van Entree Magazine doemen de nieuwe trends in horeca op. Dit zijn geen kortstondige hypes. De vakjury verantwoordelijk voor de nominaties, draait namelijk al even mee in horecaland en bestaat onder andere uit ELLE Etens Marjan Ippel en Ingmar Voerman. Sommige trends zag je al eens opduiken, anderen zijn goednieuw. Dit zijn ze; de trends van dít moment.

Dark kitchen

Ontwijk jij tijdens een gemiddelde fietstocht door de stad ook zo'n tien maaltijdbezorgers? Het groeiend aantal bezorgers op straat laat wel zien dat we graag eten bestellen. Verse maaltijd in huis en Netflix aan. Cateraars spelen hier handig op in en doen het steeds vaker zonder dure restaurantruimte op A- locatie. De maaltijden komen uit productiekeukens zonder voordeur. De restaurants bestaan dus alleen online en staan daarom bekend als 'dark kitchens' of 'virtuele keukens'.

Eten en spelen

Niet spelen met je eten, maar verder is je innerlijke kind helemaal welkom. De combinatie uit eten gaan en spelen is een gouden vondst. De jeu de boules-banen poppen overal op, in Tilburg vind je een waanzinnig doolhof met rooftopbar en in Utrecht een heus ping-pong restaurant. Niemand die hier vreemd opkijkt als je niet stilzit tijdens het eten. Wij maakten ook al eens een rijtje met speelplekken waar je ook kunt eten.

Galerie-restaurants

Eten maakt gewoon alles beter. Daarom misschien dat er nog een combinatietrend in deze lijst staat. Namelijk eten en beeldende kunst. In Rotterdam opende onlangs GaleriAAA by Mangaire, een restaurant in een galerie en bij DeZusters in Maarssen reis je tijdens het diner door het prachtige klooster en langs diverse kunst.

High-end speakeasy

De speakeasy ken je al van verborgen bars en clubs waar je alleen binnenkomt met een wachtwoord of een speciale code. Nieuw aan deze trend is dat ook restaurants zich vaker in exclusief mysterie hullen. Het zijn niet de minste. Wij aten al bij Graphite in Amsterdam, geopend door een oud-sterrenchef. En wat dacht je van Kit 384 op een verborgen locatie in vijfsterrenhotel The Dylan, waar iedere avond maar plaats is voor zes gasten? Of Ongelet in Maastricht, waar je binnenkomt via de koelceldeur van de slagerswinkel.

Design hostel

Komt er bij het woord 'hostel' direct een beeld op van een riekende slaapzaal en een ontbijt van witte toast met jam? Zo hoeft het niet te zijn. Nieuwe hostels hebben vaker aandacht voor design, comfort en natuurlijk goed eten. Vandaar de term 'glostel', een combinatie van glossy en hostel. Leuke bijkomstigheid van deze trend is dat zo’n glostel zowel reizigers als locals trekt.

Benieuwd welke horecagelenheden in de prijzen vallen? Op 25 november 2019 is de uitreiking van de Entree Awards in Theater Amsterdam.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws