Dit zijn de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019

De nieuwste restaurant-awardshow van Nederland vond gisteren voor het eerst plaats.

TheFork Restaurants Awards 2019 Frenchie
Frenchie, door Rinze Vegelien

We hebben Michelin, Gault&Millau, Bib Gourmand... en nu ook TheFork Restaurants Awards. Niet je doorsnee awardshow overigens, want het podium is hier voor nieuwkomers in restaurantland. Tien culinaire talenten mochten gisteren de eerste gouden vorken in ontvangst nemen.

TheFork Restaurants Awards

Voor de nieuwe awarduitreiking nomineerden 31 Nederlandse sterrenchefs een veelbelovend nieuw concept, restaurant of een chef. Een podium voor zij die nog relatief onbekend zijn bij het grote publiek. Aan de hand van publieksstemmen die de afgelopen maanden uitgebracht zijn, werd gisterenavond de top tien bekendgemaakt. De happen van chefs Jermain de Rozario, Dennis Huwaë en Tim Golsteijn konden we helaas niet met je delen, de grote winnaars wel.

De winnaars

10. Restaurant Doyy, Eindhoven

Genomineerd door Soenil Bahadoer van De Lindenhof: 'Hier wordt gekookt met vernieuwende smaken, dat is echt de toekomst wat mij betreft.'

9. Smink, Wolvega

Genomineerd door Dennis van den Beld van Het Roode Koper: 'Deze chef werkt vernieuwend, maar met een klassieke basis. Daarbij creëert hij heel mooie smaken.'

8. Fico, Utrecht

Genomineerd door Tonny Berentsen van De Kromme Dissel: 'De chef van dit restaurant is een oud-leerling. Zijn stijl is modern en hij is niet bang om te experimenteren met eigentijdse, wereldse smaken.'

7. Bar Alt, Amsterdam

Genomineerd door Egon van Hoof van restaurant Mos: 'Hier geldt less is more. Gerechten met krachtige smaken en niet te veel poespas op het bord. Daarnaast is dit het eerste restaurant van Amsterdam waar food pairing met bijzondere bieren centraal staat.'

6. The Green Rose, Arnhem

Genomineerd door Mike Cornelissen van Rijnzicht: 'In dit restaurant kleuren ze buiten de lijntjes met een mooie kookstijl. Veel Aziatische invloeden en maar drie handelingen per bord die fantastisch zijn qua smaak.'

5. Kook Atelier, Texel

Genomineerd door Jef Schuur van Bij Jef: 'Ze zijn onlangs voor zichzelf begonnen, en hier op Texel is dat niet eenvoudig. Duurzaam, no waste en veel aandacht voor groente.'

4. Frunk, Brunssum

Genomineerd door Michel van der Kroft van 't Nonnetje: 'Dit is een jonge chef die zijn nek uitsteekt en er helemaal voor gaat. Hij is serieus, gedreven en heeft veel in zijn mars. We gaan zeker meer van deze chef en dit restaurant horen.'

3. The Lemon Tree, Deventer

Genomineerd door Martin Kruithof van De Lindenhof: 'Bij The Lemon Tree op de Grote Poot in Deventer schuif je gezellig aan bij de chef en dineer je uitgebreid met fijne gerechten, op hoog niveau. Heel vernieuwend en heel smakelijk. Het restaurant is vijf dagen in de week open en het team is helemaal op elkaar ingespeeld.'

2. Vandal, Rotterdam

Genomineerd door Fred Mustert van Fred: 'In een straatje achter de Meent, waar alles blijvend hip and happening is, zit het nieuwe Vandal. En dat is te gek. En vernieuwend. Zo moet je een code hebben om binnen te komen. En dan begint het feest pas echt. Van bijzondere tafelbereidingen als carpaccio, terwijl je met één oog schuin naar de cocktailbar kijkt, tot een schouwspel in de open keuken. En dan is er ook nog een Dom Pérignon-kluis...'

    1. Frenchie, Haarlem

    Genomineerd door Dennis Kuipers van Vinkeles: 'Bij Frenchie kun je elk moment van de dag naar binnenlopen - je voelt je er altijd thuis. Je merkt echt dat Tim goed geschoold is. Van lekkere sappen tot toffe terrines, alles klopt wat hij maakt.’

      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Nieuws