Sterrenchef Syrco Bakker (Pure C**) komt eenmalig koken in Amsterdam

Negen gangen die je eigenlijk niet kunt afslaan.

hierbas de las dunas
Hierbas de las Dunas

Een avond in een sterrenrestaurant kent eigenlijk geen nadelen. Wat op je bord ligt is van een onovertroffen niveau, de wijnen zijn exquise en de bediening lacht nog naar je met on-Amsterdamse gastvrijheid.

Met dat laatste punt komen we eigenlijk bij het enige nadeel: vrijwel alle topzaken vind je búiten de randstad. Denk maar aan De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen of Pure C in het Zeeuwse Cadzand. Goed, ze zijn het omrijden meer dan waard, maar wat als ze nou eens bij jóu op bezoek kwamen.

C.Amsterdam x Pure C

Gelukkig schiet tweesterrenchef Syrco Bakker van Pure C te hulp. Samen met zijn brigade komt hij koken in C.Amsterdam van chef Arnout van der Kolk. Gedurende de avond serveren zij een back-to-back negengangendiner waarbij de kruiden uit Hierbas de las Dunas centraal staan.

Hierbas de las Dunas

Dat is de zelfgemaakte kruidenlikeur van Bakker die bestaat uit achttien kruiden, bloemen en planten die in de duinen van Cadzand en in de eigen tuin van Pure C groeien. Het resultaat is een drank met een zilt-zoete smaak, waarin je de zee, de duinen en vooral Zeeland proeft.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tijdens de proefronde die we natuurlijk niet konden afslaan aten wij onder meer Zeeuwse oesters met een vinaigrette van Hierbas en een salade met kruiden die je in de drank terugvindt.

Syrco Bakker

Mocht er bij Syrco Bakker slechts ver weg een belletje gaan rinkelen: hij werd opgeleid door Sergio Herman en is sinds 2010 chef-kok van Hermans restaurant Pure C. Een jaar daarna werd het restaurant bekroond met een Michelinster, waarna Pure C vorig jaar zelfs een tweede ster kreeg.

Tickets voor het negen gangen tellende diner, dat plaatsvindt op maandag 2 september, zijn online te bestellen en kosten €125. En dan krijg je er zelfs nog een cocktailpairing van drie gangen bij van BarC's head-bartender Milos Stanisic.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws