Nel Schellekens komt terug met no-waste restaurant

Waar ze weer van kop-tot-kont zal gaan koken.

Flower, Botany, Garden, Plant, Gardener, Floristry, Spring, Grass, Floral design, Flower Arranging,
Nel Schellekens, via website

Chef-kok Nel Schellekens gaat naar verwachting vanaf deze maand terug de keuken. Voor haar nieuwe restaurant heeft voormalig eigenaresse van De Gulle Waard een bijzondere locatie gevonden: Het Keunenhuis in Winterswijk-Woold. Zoals verwacht staat ook hier weer alles in het teken van verspillingsvrij en van kop-tot-kont koken.

Het Keunenhuis

Het Keunenhuis, een oude boerderij met Rijksmonumentale status, belooft een ervaringscentrum te worden, waar Nel haar eigen producten kan maken en waar haar gasten ter plekke van alles kunnen proeven vanaf een heus ‘kookaltaar’. De authentieke onderdelen van de boerderij in Winterswijk blijven bewaard en krijgen ieder hun eigen functie. Zo vind je in de oude veestal een beenhouwerij, bakkerij én brouwlokaal, en wordt de hooizolder gebruikt om hammen te rijpen en kruiden te drogen.

Van kop-tot-kont

Nel Schellekens is vooral bekend van haar no-waste en van kop-tot-kont filosofie: geen voedselverspilling en een duurzame productie en verwerking van eten. Ook in het Keunenhuis zal ze deze filosofie toepassen. Zo is Nel niet bang om haar gasten, naast filets en lappen vlees, ook snuiten, oren of staarten voor te schotelen - ze zet immers het beest compleet op tafel.

Duurzaam en circulair

Van buiten mag dit restaurant dan een Rijksmonument zijn, binnen in de varkensstal worden in de no-waste productiekeuken de nieuwste technieken op gebied van duurzaamheid toegepast. Zo is er geen gasaansluiting en wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen. Op die manier kan alle warmte die in het restaurant wordt geproduceerd, worden teruggewonnen en hergebruikt - een circulair systeem. Zoals Nel zou zeggen: ‘0% Waste, 100% taste’.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws