Ice, ice, baby! Dit zijn de ijstrends van 2019

Volgens de mensen achter Roberto Gelato.

Ice Cream
Lew RobertsonGetty Images

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de ijssalons weer langzaam openen. Wat kunnen we deze zomer op ons hoorntje verwachten? Blijft het bij een bolletje pistache, of wordt het iets spannender? Wij waren in ieder geval benieuwd, en daarom vroegen we Carlina de Lorenzo van Roberto Gelato uit Utrecht naar de ijstrends van 2019.

Sorbets met een alcoholische twist

De verkoeling opzoeken met een cocktail, zonder de kater de volgende dag? Deze ijstrend maakt het mogelijk deze zomer. Al is op het terras de NOLO-trend gaande, ijskramen zijn juist volop aan het experimenteren met ijs met drank er in. Zo verkoopt Roberto Gelato sorbets met Aperol-Spritz, mojito en limoncello. Die zijn heerlijk koel, en bovendien zonder room, dus ook nog eens heel fris. Ze bevatten nog wel een beetje alcohol, dus pas op met dat extra bolletje.

Broodje ijs

Ontbijten met ijs? Ja graag! En het kan deze zomer, want broodjes met ijs zijn een nieuwe ijstrend. We zagen het al eerder bij een ijszaak in New York, en in Zuid-Italië eten ze het al eeuwen als ontbijt. En nu komen de bijzondere broodjes dus ook naar Nederland. Bij Roberto Gelato serveren ze hun ijs op brioches die rechtstreeks uit Sicilië komen. Je kunt zelf bepalen met welk ijs je het broodje vult, maar Carlina tipt de combinatie van een brioche met ijs in koffie-, pistache- of vanillesmaak. Die laatste is volgens Carlina overigens heel erg ondergewaardeerd: er gaat veel werk zitten in het maken van vanilleijs, en het bevat bovendien veel ingrediënten.

Clean label

Deze trend zien we steeds vaker terugkomen bij voedingsproducenten. Producten die clean label zijn, bevatten alleen product die de consument kent, en dus geen of weinig chemische toevoegingen zoals E-nummers. Steeds meer mensen vinden dit belangrijk: weten wat je eet. Maar ook voor ijsmakers is dat belangrijk, vertelt Carlina. ‘Door precies te weten wat we in ons ijs stoppen, kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Een hele noot liegt niet. Een gemalen noot kan beter de B-keus verbergen’.

Vegan

Deze trend kon niet missen in het lijstje. Nu grote merken als Ben & Jerry's veganistisch ijs op de markt hebben gebracht, kunnen ijssalons niet achterblijven. Het vegan ijs verschilt per ijskraam: de één maakt ‘roomijs’ met een zuivelvrije melk zoals rijstmelk, de ander focust zich vooral op sorbets en weer een ander verkoopt juist allebei. Bij Roberto Gelato verkopen ze al jaren veganistische sorbets. Gemaakt van water, suiker en vers fruit verkopen ze wel elf smaken. Dat betekent dus oneindig veel keus.

Unicorn ijs

Ook dit jaar is er weer een ijstrend die Instagram-waardig is. Waar je Insta afgelopen zomer overspoeld werd met foto’s van bizarre zwarte ijsjes, is de kans groot dat je nu juist felle kleuren voorbij gaat zien komen. Volgens Carlina is één van de ijstrends namelijk Unicorn ijs: roomijs in alle kleuren van de regenboog, versierd met eetbare glitter, sprinkles of chocolade. Dit ijs ga je overigens niet bij Roberto Gelato vinden, want zij maken nooit gebruik van kunstmatige kleurstoffen. En die moet je vaak gebruiken om het ijs de felle kleuren te geven. Nu weet je dat we het bij ELLE Eten toch niet echt op unicornvoedsel hebben…

Met deze trends zijn we ook helemaal klaar in 2019 >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws