Sergio Herman opent nieuw privérestaurant

Waar hij een paar keer per maand zelf zal koken.

Ondanks het grote succes van zijn sterrenzaken Pure C, The Jane en AIRrepublic én zijn andere goedlopende gastrobars en Frites Ateliers, bleef het bij Sergio Herman kriebelen. Te weinig kok, teveel ondernemer. En dus staat Herman eind 2020 weer achter de pannen. In een nieuwe, eigen zaak.

Nieuw restaurant in Retranchemant

Herman zal een stuk of acht keer per maand de keuken bestieren in zijn nieuwe zaak. Het restaurant, dat een privérestaurant belooft te worden waar voor weinig man gekookt wordt, komt in Retranchemant, Zeeuws-Vlaanderen, meldt De Volkskrant in een interview. Klinkt je wellicht niet bekend in de oren, maar is geen onbekend terrein voor de chef. Het dorp ligt tussen Sluis en Cadzand, waar zijn driesterrenzaak Oud-Sluis zich bevond en zijn twee andere Nederlandse sterrenzaken zich bevinden.

Sergio Herman als chef-kok

De chef-kok liet eerder al weten aan De Ondernemer dat hij zich meer thuisvoelt als kok dan als ondernemer: 'Gisteren maakte ik een langoustinegerecht voor Pure C en ik sneed in mijn hand en dat vond ik lekker, dat ik eindelijk nog eens in mijn hand sneed. Het deed deugd, omdat ik het gevoel van vroeger kreeg. Weet je, koken is hetgeen ik het liefste doe.'

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws