Voor de fan! De belangrijkste eetmomenten in Game Of Thrones

Voor wie een opfrisser kan gebruiken voor het nieuwe seizoen: dit is de geschiedenis van GOT in eten en drinken.

Room, Photography, Screenshot,
HBO

Het laatste seizoen van Game of Thrones is sinds gisterenavond te zien op HBO. De winter komt er eindelijk aan en terwijl jij je probeert te herinneren welke dood het meest cruciaal was in de serie, zijn wij er voor een opsomming welke maaltijden dat waren.

Seizoen 1

Aflevering 5, The Wolf and the Lion

Catelyn Stark en Tyrion Lannister komen aan in Eyrie om hulp te zoeken bij zus Lysa. Lysa is echter gek geworden en voedt haar zes jaar oude zoon met de borst.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Aflevering 6, A Golden Crown

Omringd door een bende Dothraki eet Daenerys het rauwe hart van een hengst. Zij en iedereen om haar heen verwacht dat dat niet lukt, maar niets is minder waar. Ze doet het - en ze wint. Iedereen.

Episode 7, You Win or You Die

Een zeer dronken Robert Baratheon is fataal verwond door een mannetjesvarken tijdens het jagen. Hij wijst Ned Stark aan als 'protector of the realm' totdat zijn zoon Joffrey oud genoeg is om te regeren. Baratheon draagt op Daenerys om te leggen voor zijn dood; zijn poging tot vergiftigen via wijn door een lokale verkoper mislukt.

Seizoen 2

Aflevering 8, The Prince of Winterfell

Tijdens het bespreken van de Battle of the Blackwater met Cersei, weigert Tyrion een taart van lamprei (een soort paling). Hij merkt daarbij het gebrek aan kookkunsten van Cersei op.

Seizoen 3

Aflevering 2, Dark Wings, Dark Words

Sansa Stark, Margaery, en Olenna Tyrell hebben een lichtelijk gespannen theekrans met een paar luxe citroentaartjes (haar achilleshiel). Sansa geeft uiteindelijk toe aan de Tyrells dat haar verloofde Joffrey een monster is.

HBO

Aflevering 9, The Rains of Castamere

Het Bread and Salt-ritueel opent the Red Wedding. Walder Frey wijdt het ritueel in tegenover Robb, Talisa en de aanwezige Stark-aanhangers, door hen een kom brood met zout te laten delen. Voordat de hele boel bloederig wordt afgeslacht eten de aanwezigen op de bruiloft draadjesvlees en de hersenen van een kalf.

Aflevering 10, Mhysa

Ramsay Bolton geniet zichtbaar van een varkensworstje tegenover de zojuist gecastreerde Theon Greyjoy.

Seizoen 4

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Aflevering 2, The Lion and the Rose

Kort nadat Joffrey en Margaery trouwen, vieren ze dat met een gigantische duiventaart - een bruiloftsklassieker in King's Landing - waar een paar prachtige duiven uit ontsnappen. Een mooi moment voordat monster Joffrey om wijn vraagt om te taart mee weg te spoelen. Hij weet namelijk niet dat die wijn vergiftigd is en hij op het punt staat om dood te gaan. Op een snelle, vieze, maar vlekkeloze manier.

Aflevering 7, Mockingbird

Hot Pie! Hot Pie! Hot Pie geeft Brienne of Tarth een stuk brood in de vorm van een reuzenwolf om haar te laten weten dat hij haar zal helpen bij het vinden van de zusjes Stark. Hot Pie!

Aflevering 9, The Watchers on the Wall

Terwijl John Snow en Samwell Tarly bovenop the Wall doen wat ze moeten doen, eten ze stoofpot van schapenvlees. Daar is niks bijzonders aan, buiten dat mensen de stevige stoof eten wanneer - je raadt het al - winter is coming.

Seizoen 5

Aflevering 5, Kill the Boy

Tijdens een schokkend diner in Winterfell, draagt Ramsay Bolton Reek op om zijn excuses aan te bieden aan Sansa voor het vermoorden van haar broers, terwijl hij proost op zijn toekomstige bruiloft met Sansa. Hij zoekt een slachtoffer na het horen van het nieuws dat zijn vader een biologische zoon krijgt, die zijn recht op House Bolton in gevaar brengt.

Aflevering 8, Hardhome

Tijdens een poging om elkaar te leren kennen delen Daenerys en Tyrion een karaf wijn terwijl ze hun vaders bespreken. Als zij beseft hoe waardevol hij is, pakt Dany gauw de wijn af, gezien ze hem nuchter nodig heeft als haar adviseur.

Aflevering 9, The Dance of Dragons

Om te laten zien dat hij geen oorlog wil met de Lannisters, legt prins Doran van Dorne bij met Jamie Lannister. Ellaria Martell giet haar wijn over de vloer om haar afkeer tegen Jamie te laten zien. Arya neemt in de aflevering de identiteit van een verkoper van oesters, tweekleppigen en kokkels aan. Ze moet een vergiftigde oester verkopen aan een van de Faceless Men's doelwitten, maar verwaarloost dat plan zodra ze Ser Meryn Trant ziet, iemand van haar eigen moordlijst.

Seizoen 6

Aflevering 1, The Red Woman

Davos eist met sarcasme schapenvlees, wanneer hem alles wat hij wilt aangeboden wordt in ruil voor het dode lichaam van John Snow aan the Night's Watch.

HBO

Aflevering 3, Oathbreaker

Qyburn probeert Vary’s voormalige kleine spionnen te verleiden met geglaceerde pruimen uit Dorne.

Aflevering 4, Book of the Stranger

Osha onderbreekt Ramsay wanneer hij een appel schilt en opeet in een poging hem te verleiden. Hij vertelt haar dat hij weet dat ze hetzelfde probeerde bij Theon om de Stark-kinderen te laten ontsnappen, om haar vervolgens te vermoorden en zijn appel verder op te eten.

Aflevering 6, Blood of my Blood

In opdracht van the Faceless Men vergiftigt Arya de rum van actrice Lady Crane, maar besluit haar toch te redden door haar tegen te houden om te drinken. Ze waarschuwt haar voor haar collega, waarvan ze overtuigd is dat hij achter de opdracht zit. Sam en Gilly genieten van een feest met wild wanneer hij zijn Wildling-liefde mee naar zijn familie neemt. Dat gaat niet goed met zijn oude vader Lord Randull Tarly, die zijn zoon, Gilly en ongeveer alle andere mensen aan tafel al gauw beledigt. Tot slot bereidt oom Benjen een konijn voor Bran en Meera nadat hij hen heeft gered.

Aflevering 8, No One

Tyrion probeert Grey Worm en Missandei te overtuigen met hem te drinken, maar Grey Worm vindt het niet lekker. Tyrion meldt dat hij een wijngaard wil openen zodra de oorlog over is.

Aflevering 10, The Winds of Winter

Walder Frey krijg een taart geserveerd door een bediende, waar hij snel bij doorheeft dat ze Arya Stark is met het gezicht van iemand anders. Ze vertelt hem dat zijn zoons in de taart zitten. Niet zo lekker.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Season 7

Aflevering 1, Dragonstone

Arya (met het gezicht van Walder Frey) vermoordt zijn hele huis met vergiftigde wijn tijdens een feest: 'Laat één wolf leven, en de schapen zijn nooit veilig'. Ze komt een groep Lannister-soldaten tegen die haar aanbieden om een konijn te delen.

Aflevering 2, Stormborn

Arya bezoekt het verblijf waar Hot Pie werkt en deelt taart en bier met hem. Ze vertelt hem over haar laatste ervaring met taart.

Aflevering 3, The Queen's Justice

Jamie bied Lady Olenna Tyrell vergiftigde wijn aan als pijnloze manier om dood te gaan. Ze drinkt het in één teug op en geeft toe dat ze Joffrey heeft vermoordt: 'Vertel Cersei dat ik wil dat ze weet dat ik het was'.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sezien 8

Stay tuned. 😈🍻

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws