René Redzepi's Noma is terug met 2 Michelinsterren

Na amper een jaar afwezigheid is het beste restaurant ter wereld terug - al scoort er één in Kopenhagen beter bij Michelin.

noma-2-michelinsterren
Jason Loucas, via Facebook Noma

Het was niet de vraag óf, maar de vraag wanneer Noma weer in de rode restaurantgids zou verschijnen. Een jaar na opening van Noma 2.0 is het zover: het voormalige beste restaurant ter wereld is terug met in één klap twee Michelinsterren.

René Redzepi en Noma

Noma in Kopenhagen werd maar liefst vier keer bekroond tot beste restaurant ter wereld in ranglijst World’s 50 Best Restaurants. Chef en mede-eigenaar René Redzepi staat bekend om zijn heruitvinding en verfijning van de nieuwe Scandinavische keuken. De kok creëert nieuwe gerechten waar hij de ziel van Scandinavië in probeert te leggen. Met levende garnalen. Of paddestoelen verwerkt tot een nagerecht. Zijn werkwijze, het koken met ingrediënten die binnen een straal van honderd kilometer van zijn restaurant groeien, vindt inmiddels wereldwijd navolging.

De sluiting van Noma

Eind 2016 werd bekendgemaakt dat de zaak zijn laatste maanden zou draaien. Lang weg was het restaurant overigens niet; al gauw werd bekend dat Redzepi zijn koksbuis niet in de ring zou gooien. Een nieuw restaurant in het vrije Christiania stond op de planning. Op deze boerderij zou flink geëxperimenteerd worden: er kwam onder meer een fermentatiekeuken en een lab voor het verfijnen van nieuwe kooktechnieken.

Noma 2.0

Het nieuwe restaurant werd in 2018 geopend en is geheel seizoensgebonden, nog meer dan voorheen. Dit is duidelijk terug te zien in de kaart, die gebaseerd is op de verschillende jaargetijden. Zo eet je vanaf de lente tot de zomer met name bloemen, kruiden en levende mieren – om maar wat te noemen –, is de menukaart in de herfst vooral gericht op wild, mossen en paddestoelen en hebben gefermenteerde en geconserveerde groenten, vis en zeevruchten in de wintermaanden de hoofdrol. Sommige gerechten staan hierdoor zelfs maar enkele dagen op het menu.

Michelinsterren

Amper een jaar later staat het nieuwe Noma alweer als een huis en sleepte het gisteren twee Michelinsterren binnen in één keer. Daarmee is Noma terug waar het in 2016 ‘afscheid’ nam; met drie sterren is het restaurant ook in het verleden nooit beloond. Die zijn momenteel enkel weggelegd voor Geranium, in dezelfde stad, Kopenhagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws