Chef-kok John Halvemaan overleden

De veelgeprezen chef werd 69 jaar.

john-halvemaan
John Halvemaan bij zijn restaurant - Klaartje Scheepers

Afgelopen 28 september draaide hij zijn laatste service bij zijn restaurant Halvemaan. Gisteren overleed John Halvemaan aan de gevolgen van zijn ziekte.

John Halvemaan

In de jaren zeventig was het chef-kok Halvemaan die de nouvelle cuisine naar Nederland haalde. Zijn gerechten waren de belichaming van eenvoud. Met Auberge op het Leidseplein behaalde hij in 1980 zijn eerste Michelinster. Later haalde hij ook bij La Rive in het Amstel en daarna in zijn eigen zaak in Buitenveldert een ster binnen. In 2016 werd hij onderscheiden met de Johannes van Damprijs.

Een jaar eerder kreeg Halvemaan het nieuws dat hij aan een dodelijke vorm van prostaatkanker leed. Toen hij vanwege zijn ziekte noodgedwongen afstand deed van zijn restaurant, was het niet gedaan met zijn ambitie; hij was niet van plan te stoppen met koken en wilde gaan reizen. Dat werd hem afgeraden door de dokter. John Halvemaan werd 69 jaar.

Keep it simple

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws