Er zijn deze week wel 11 nieuwe vegaproducten gelanceerd

Waaronder een vegetarische frikandel(!).

Food, Dish, Cuisine, Ingredient, Gluten, Breakfast, Baked goods, Produce, Frying pan, Bread,
Getty Images

‘t Is Wereld Dierendag en dat vieren we vleesvrij. Lastig? Totaal niet. De afgelopen week werden er namelijk maar liefst elf nieuwe vleesvervangers op de markt gebracht. En er is voor ieder wat wils: vegarookworsten, ‘kip’burgers en zelfs een vegetarische frikandel.

Kiplekker

Zo hebben we bijvoorbeeld een plantaardige optie voor de kipliefhebber. De Vegetarische Slager heeft een namelijk vegan kipburger ontwikkeld waar geen kip aan te pas is gekomen. Feest! De Naked Chickburger is - zoals de naam al verklapt - een kip zonder velletje en is dus niet gepaneerd. Hierdoor is hij niet alleen lekker op een broodje, maar ook naast de warme maaltijd of in een wrap. Deze kiplekkere burgers zijn vanaf begin deze week te vinden in het koelvak bij verschillende supermarkten. Straks zijn ze gevlogen, dus ben er als de kippen bij.

Hollandse pot

Stamppot en erwtensoep zonder een goede, Hollandse rookworst, dat kan natuurlijk niet. Gelukkig dachten ze daar bij Unox ook zo over. Daarom brengt de worstenfabrikant een, jawel, vegetarische rookworst op de markt. De worst bestaat onder andere uit plantaardige olie én eiwitten uit zowel erwten, als kippenei en beschikt over die sappige rookworst-textuur.

De Vegetarische Slager kwam afgelopen week ook met een plantaardige variant op de Hollandse worst. Het verschil met die van Unox? Deze receptuur bevat geen dierlijke eiwitten en is veganistisch. Er is dus helemaal niks dierlijks aan. Wél heeft-ie de herkenbare knak die de worst nog extra lekker maakt. Alleen heeft-ie dan weer geen u-vorm.

Groenteburger

De mannen van Mister Kitchen’s bewandelden een compleet andere weg, zonder vlees. Met de ambitie om meer vleesvervangende-variatie te creëren, ontwikkelden ze drie vegetarische burgers met vernieuwende smaken. Paddestoelen/kaas, kikkererwten/citroen en Thaise Curry. Deze V-Burgers hebben dus helemaal niks met vlees te maken, en dat is dan ook juist de bedoeling. De drie gingen voor originele recepten met herkenbare biologische ingrediënten, zonder kunstmatige poespas. Nou, origineel is het zeker.

Lekker snacken

Een vegetarische snack bij de friet, dat kan gelukkig al wel weer even. Zo zijn we bekend met vegakroketten en groenteloempia’s. Toch ontbrak er altijd nog één essentiële snack aan dit rijtje: jawel, de frikandel. Gelukkig komt daar dankzij Beckers verandering in. Zij lanceren Beckers veggie, een compleet vegetarische snacklijn met dus onder andere die frikandel. Maar ook bitterballen, nuggets en kroketten. Een goed alternatief voor de bruine fruitschaal tijdens de vrijmibo? Je vindt de snacklijn in ‘t supermarktvriesvak én tot 7 oktober in de pop-up Vegetaria te Nieuwezijds Kolk 25.

Vegan borrelen doe je met deze hapjes >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws