Gault & Millau 2019: dit is de culinaire top van Nederland

De chef van het jaar, hoogste nieuwkomer, beste restaurants... de vernieuwde Gault & Millau gids er.

gault millau 2019 
Getty Images

De drempel was dit jaar hoger dan voorgaande jaren. Wie het afgelopen jaar meer dan dertien punten bij elkaar kookte volgens Gault&Millau verdiende vanmiddag een plek in de vernieuwde gids. We waren erbij en delen de winnaars.

Chef van het jaar

Onno Kokmeijer, Ciel Bleu, Amsterdam

Jonge topchef van het jaar

Jim de Jong, De Jong, Rotterdam

Gastvrouw van het jaar

Marleen Brouwer, De Loohoeve, Schoonloo

Ontdekking van het jaar

Rijnzicht, Doornenburg

Prijs-plezier van het jaar

Huisje James, Ugchelen

Aziatisch restaurant van het jaar

Mei Wah, Eindhoven

Terras van het jaar

Kasteel Engelenburg, Brummen

Bistronoom van het jaar

Dennis de Haan, De Haan, Groningen

Sommelier van het jaar

Koen van der Plas, Inter Scaldes, Kruiningen

Beste wijnkaart van het jaar

Bottles, Sas van Gent

Patissier van het jaar

Yurii Ivanov, Wiesen, Eindhoven

Groentechef van het jaar

Chris Naylor, Vermeer, Amsterdam

Ambachtsman van het jaar

Paul Hartering, Gebr. Hartering, Amsterdam

Cocktailbar van het jaar

Tales & Spirits, Amsterdam

Hoogste nieuwkomer van het jaar

212, Amsterdam

De top van Nederland

Drie restaurants scoorden dit jaar boven de 19 punten. De Leest in Vaassen (19) en de absolute culinaire top: Inter Scaldes (19,5) en De Librije (19,5). Toelichting en de resterende 700 toprestaurants - waarvan meer dan 200 nieuwkomers - vind je in de nieuwe Gault&Millau-gids.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws