Chocoladelettertest 2020: dit zijn de lekkerste letters

Na veel speur-, lees- en proefwerk zijn we er uit. Er kan er maar één de winnaar zijn.

Font, Chocolate, Chocolate letter, Food, Snack, Number, Copper, woodworking, Metal, Dessert,
ELLE EtenInstagram

Pepernoten, kikkers of schuimpjes in je schoen zijn altijd goed. Maar een chocoladeletter in je laars is het neusje van de zalm. Je voorletter in simpel melk of - nog beter - gemixt, met noten of zelfs discodip. Welke variant het ultieme schoencadeau is, dat zocht onze testpiet voor je uit. Dit zijn de lekkerste chocoladeletters van 2018.

HEMA

Van HEMA proefden we dit jaar een wel héél feestelijke letter: met discodip. De letter van melkchocolade is aan één kant bedekt met de kleurrijke korrels die zich daarnaast ook mengen door de rest van de chocola.

Wil je een speciaal iemand verrassen, sla de letters dan over en ga voor het chocoladehart. Zelf vonden we deze erg zoet, maar voor de zoetekauw is dit een topper.

Van Velze’s

De creaties van Van Velze’s zijn bijna te mooi om op te eten. De handgespoten letters zijn te koop in melk of puur en worden afgetopt met pecannoten, hazelnoten en cranberry's. Dat klinkt goed, en dat is het ook. Voor een speciaal cadeautje, moet je deze hebben. Want man man, wat vinden we deze mooi.

de Bijenkorf

Net zo lekker als creatief, dat zijn de handgemaakte letters van de Bijenkorf. Je hebt keuze uit apenstaartjes, letters met stippen en - wederom voor de liefdespiet - een melkreep met een wit hart. Welke je kiest, dat maakt niet uit. Ze smelten allemaal op je tong. Maar als we er toch één moet kiezen, vinden we die met noten toch het allerlekkerst.

Tony’s Chocolonely

Tony’s zou Tony’s niet zijn als ze niks lekkers in de reep zouden stoppen. Met dit jaar in de schoen: melk met marsepein en puur met pepernoten. Die laatste is eerder kruidig dan zoet, maar dat vinden we juist wel lekker.

Houd je niet van gekke smaken in je repen, dan heeft Tony’s ook gewone slaafvrije letters. Zo kom je helemaal Fairtrade de feestdagen door.

Van Soest

Bijzondere smaken, die krijg je bij Van Soest. Gezouten karamel of puur met peper en gedroogde sinaasappelschillen, dit snoepgoed heb je niet eerder geproefd. Die met peper vonden we toch heftig, maar de roze Ruby-letter maakt alles weer goed. Voor een echte surprise op 5 december ga je dus voor deze letters.

De lekkerste chocoladereep van 2020

De letters van Van Velze’s! Niet alleen omdat ze erg geweldig uitzien, maar vooral door de rijke smaak. We zijn vooral fan van de boterachtige textuur die we zelfs durven te vergelijken met chocolademousse.

En omdat stoppen met proeven haast onmogelijk was, kon de testppiet niet anders dan deze letter te laten winnen. Deze is perfect geschikt voor een écht heerlijk avondje.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder