Wow! Er bestaat nu vegan sashimi

En wij proefden vast voor…

image
Getty Images

De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit. Dat blijkt wel met dit nieuws over vegan sashimi. Moest je het als vegan eerder doen met zeewier op wat rijst, komt daar nu verandering in.

Vegan sashimi

De Vegan Junk Food Bar en Vegan XL gingen samen de uitdaging aan en ontwikkelden ‘Vegan No Tuna’ en ‘Zalmon Sashimi’ onder de merknaam Vegan SeaStar. De vegan sashimi bestaat uit tapiocazetmeel en glucose uit zeewier, wat voor een vissige smaak zorgt. En dan het uiterlijk: de zalmroze en tonijnrode plakjes zijn met een heus vet-adertje haast niet van echt te onderscheiden.

Plantaardige vis

Elisa Brongers van Vegan XL vertelt trots: ‘Met dit product zetten we een heerlijk, exclusief plantaardig visproduct op de markt zonder concessies te doen aan smaak en mét de vele voordelen voor mens, dier en milieu.’ Een team van productontwikkelaars werkte er maar liefst een jaar lang aan om de sashimi te krijgen zoals hij nu is.

Smaak

Maar, komt de vegan variant dan écht in de buurt van sashimi mét vis? Yup. We liegen niet. Een kleine kanttekening: vooral na een duik in de sojasaus. De structuur is wat steviger dan we gewend zijn, de smaak wat minder intens, maar een verrassend goede vervanger.

Kopen

Je kunt de sashimi nu al proeven bij de Vegan Junk Food Bar op het Marie Heinekenplein in Amsterdam, maar de sashimi ligt binnenkort ook in de Jumbo Foodmarkt in Groningen - en is ondertussen zelfs al bezig met de wereld veroveren.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws