Netflix komt met een heel toffe nieuwe foodserie

Van de makers van MasterChef.

netflix-food
Getty Images

Netflix lijkt op een missie te zijn om de pionier op het gebied van foodtelevisie te worden. Na succesverhalen als Chef´s Table en Nailed It! voegt de streamingdienst met The Final Table nóg een foodserie toe aan z´n lineup. Dit is alles wat we tot nu toe weten.

Netflix noemt het een globale culinaire wedstrijd

Een mooie verpakking voor een kookwedstrijd met chefs van over de hele wereld. Chefs werken in duo´s – met een totaal van 24 – en in elke aflevering worden er nationale gerechten uit een andere wereldkeuken gemaakt.

Als je van Italiaans eten houdt, vind je deze show top

Eigenlijk vind je de show sowieso top als je van internationale keukens houdt. De landen die die culinaire hoofdrol spelen in de afleveringen zijn Italië, Mexico, Spanje, Engeland, Brazilië, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten en India.

De titel is dubbelzinnig

In de laatste aflevering wordt één van de deelnemende chefs tot winnaar benoemd, waarbij hij of zij een plek verdient aan The Final Table – een tafel die al plaats biedt aan de negen VIP-juryleden.

De serie verschijnt... binnenkort?

In de officiële aankondiging noemt Netflix de herfst als startdatum, maar de website geeft het jaartal 2019 aan.

Elke aflevering heeft een gastjurylid

De beroemdheden en foodcritici uit de vaste jury worden elke aflevering vergezeld door één bekend gastjurylid uit het land dat de boventoon in de keuken voert. Deze bekendheden zijn legendarische culinaire iconen: Enrique Olvera (Mexico), Andoni Aduriz (Spanje), Clare Smyth (Groot-Brittanië), Helena Rizzo (Brazilië), Vineet Bhatia (India), Grant Achatz (VS), Carlo Cracco (Italië), Yoshihiro Narisawa (Japan) and Anne-Sophie Pic (Frankrijk).

Er komen zo’n negen afleveringen

Ok, we kunnen het mis hebben, maar we hebben een theorie. Elke aflevering draait om een land, en er worden negen landen genoemd in de aankondiging door Netflix. Het kan dus dat de finale daar nog bovenop komt als tiende aflevering. We vinden het waarschijnlijk gauw genoeg uit.

De deur uit! Alle foodevents van 2019 op een rij >

De show is van de masterminds achter MasterChef

De makers zijn Robin Ashbrook en Yasmin Shackleton, de mensen die ook achter MasterChef en MasterChef Junior zitten. Gordon Ramsay is echter niet betrokken bij dit nieuwe project – of dat weten we nog niet.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws