Let op! Restaurant Jacobsz gaat Amsterdam veroveren

Pop-up restaurant Staets was al een absolute favoriet. En sinds de jongens van Staets de schorten inpakten, wachtten we met smart op een vervolg. Waar we precies op wachtten? Jacobsz.

jacobsz-amsterdam-oost-restaurant
Stasja Kapitonov

Ook al verwachtten we al dat het goed was, vanwege het spectaculaire sprintje dat Staets nam tot juni dit jaar, zijn we niet snel overdonderd. We baalden zo van de eindstreep van Staets, want zo gaat dat met pop-ups, maar het voelde niet als een definitieve laatste zucht.

Jacobsz.

Jacobsz: de reïncarnatie van Staets. Niet meer in hartje centrum, wel in een prachtig monumentaal pand aan de Middenweg in Amsterdam-Oost. Klinkt voor sommigen ver weg, maar oost is misschien wel het hipst en hotst van allemaal. Daar gebeurt het, en nu draagt ook Jacobsz z’n steentje bij.

30x lunchen, dineren en borrelen bij onze favoriete restaurants in Oost! >

Nicemakers

Jacobsz is vernoemd naar de ontwerper van het pand waar het restaurant zich in huist. En dat pand is er niet zomaar een: 200 jaar geleden kreeg Napoleon hier de sleutel van Amsterdam overhandigd. Intussen hebben in dit monumentale gebouw verschillende restaurants gezeten, maar niet met succes. Nu is het aan Jacobsz.

Het interieur is verzorgd door niemand minder dan interieurkoppel Nicemakers, die ook het interieur voor SLA en The Hoxton deden. Op de begane grond is het restaurant verdeeld in twee kamers, gescheiden door een gang. Er heerst een huiselijk sfeer, mede door de open (sier)keuken die de wand vult. In de andere kamer hangt een neonknipoog naar Staets, waar net als bij Jacobsz een tekst in lichtletters boven de tafels hing (Kijk omhoog, Sammy). Ga je de trap op, dan kom je bij een sigarenkamer en een mooie huiskamer waar evenementen en diners plaatsvinden.

Menukaart

Alle borden zijn prachtig opgemaakt door chefs , de een net weer iets mooier dan de ander, maar niet alleen prettig voor het oog. Wij gingen voor de Aziatisch gelakte Baambrugse buikspek met pompoen-gembercreme, snijbonen en een zuurdesemkruim.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het tussengerecht was burrata met gerookte oerbiet, rode perzik, kappers en wildpluk. Als hoofdgerecht aten we botermalse bavette met een geroosterde sjalot, cantharellen, aardappel en jus. Tussendoor mochten we kazen uitzoeken van de kaastafel en als dessert gingen we voor een passievruchtmacaron met cachaca en ijs.

Maar ook voor vega’s is het restaurant uitstekend. Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de geroosterde kool als hoofdgerecht de hemel is.

Reserveren

Driegangen kosten je zo’n €30 euro. Maar vier of vijf gangen zijn ook mogelijk. Jacobsz is open voor lunch en diner, en als de zon schijnt zit je op het terras. Reserveren kan via Jacobsz.amsterdam.

> Jacobsz, Ringdijk 1a, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws