Dit zijn de foodtrends voor 2016

Wij houden wel van een potje gissen. Deze trends voorspellen wij vast op culinair gebied voor 2016.

Foodtrends 2016
Archief Elle Eten

Bloody Mary

Cocktails bij je lunch wordt sowieso een ding, maar de bloody mary neemt het voortouw. Denk dan vooral aan de bloody mary brunch.

Meer smaak

We kiezen steeds meer voor smaak en kwaliteit gaat boven kwantiteit. In plaats van een opgespoten stuk vlees van de supermarkt (dat voor 50 procent uit water bestaat), gaan we liever langs bij de slager voor een duurder, maar lekker smakend stuk vlees.

Vol

Volvet is het nieuwe light. Dat zeiden we ook al in 2015, en we blijven het zeggen. Halfvol? Weg ermee.

Bonen

Witte bonen, bruine bonen, mungbonen, kidneybonen.. de gehele bonenbende komt in 2016 aan bod.

Insecten eten

Wormenburgers, crispy sprinkhanen en insectenbonbons. Eerder spotten we ze op festivals en nu ook tussen de worst en kaas in de supermarkt.

Mexicaanse keuken

Vorig jaar draaide om de Aziatische keukens: Vietnam, Korea, Japan. Dit jaar slaat Mexico z'n slag. Wat eten we? Bonen, quesedilla's, tostada's, salsa, sopes en natuurlijk nacho's met guacamole.

Freekeh

Freekeh of farik is een tarwe die onrijp wordt geoogst en vervolgens gedroogd in de zon en worden de aren in de brand gestoken. Dat zorgt voor de typische rokerige smaak.

Koop een koe

Samen met je vrienden een koe kopen betekent heel 2016 verantwoord vlees eten. Bestel bijvoorbeeld op www.koopeenkoe.nl een deel van de koe naar keuze. Als de koe 100% verkocht is, wordt het beest geslacht. Je ziet precies waar de koe vandaan komt en het beest graast op een grasveld van een boer die van z'n koeien houdt. Fijne gedachte, niet?

Astisjokken

Eigenlijk nooit weg geweest, maar de artisjok ga je in 2016 nog veel tegenkomen op de kaart.

Spijkerschorten

Reken er maar op dat je ze in elke hippe tent zal tegenkomen. Waarschijnlijk in combinatie met congackleurig leer en een witte blouse.

Slakken

En dan niet de rubberen variant. Voor dit wild hoef je niet intensief op jacht te gaan. Voor de slome jagers onder ons ;)

Hete Pepers

Hoe heter hoe beter. Pittige salsa: in alle varianten. Hotsauce: we houden nog altijd van Sriracha. Spicy food: minimaal 1 peper per bord. Pittig eten is heel goed voor je >

Slowfood bestellen

Met apps als TringTring en Foodora is het steeds makkelijker om gezond, verantwoord en lekker eten te bestellen. Dag fastfood, hallo good food.

Geelwortel

Geelwortel is de plant waaruit de specerij kurkuma of koenjit gewonnen wordt. Geelwortel is verwant aan gember en schijnt een ontstekingsremmende werking te hebben.

Streetfood

We kennen de streetfoodkarren als foodtrucks op festivals en van vakanties in Thailand, maar er worden steeds meer vergunningen uitgegeven voor straatkarren in onze hoofdstad. Streetfood zoals het hoort: op de hoek van de straat.

Decanteren

Decanteren in het overschenken van wijn in een glazen karaf. We zagen het al in chique restaurants, maar steeds meer wordt wijn thuis ook overgeschonken. Waarom? Doordat er lucht bij de wijn komt, opent de wijn zich en wordt het zachter van smaak. Dit geldt vooral voor oude wijnen.

Kruisen

Liefdesbaby's van onze favoriete groenten. Bijvoorbeeld de ananas-aardbei of de romanesco. Hybride groenten en fruit worden een hit.

Shared dining

Een bordje voor jezelf is fijn, maar proeven van alles is nog fijner. En er ontpoppen massaal restaurants met kleine gerechten op de kaart om te delen. Best gezellig.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws