Kip uit de oven

Feestelijke hoofdgerechten

9 tips voor de lekkerste gebraden kip uit de oven

Kip: gevuld en goudglanzend gebraden. Lees hier tips voor de perfecte gebraden kip uit de oven.

Rode poon met groene asperges
Rode poon met aardappelsaus en groene asperges

Koken als ***sterrenchef Jonnie Boer; met dit gerecht kan het!

Gegrilde zeebaars met gnocchi, cepes, zilverui en jus van hazelnootjes
Hoofdgerecht: gegrilde zeebaars met gnocchi
Steel de show met dit prachtige gerecht van sterrenchef Henk Savelbe…
Haasfilet met creme van boerenkool
Haasfilet met crème van boerenkool en bloedworst
Een gerecht van sterrenchef Ron Blaauw, uit de tijd dat hij nog een…
Canard a l'orange
Canard à l’orange met pruimenlak en zoetzuur
Een oer-Franse klassieker, deze ‘sucré-salé’-bereiding die zoet en …

Pak uit met de lekkerste feestelijke hoofdgerechten. Of het nu tijdens kerst, oud & nieuw, een verjaardag of Pasen is, met deze feestelijke recepten is het altijd raak.

image
Kerst: 3x braadstuk

Een beetje carnivoor zet zijn tanden tijdens de kerstdagen in een feestelijk gebraad. Daarom tippen wij 4 braadstukken voor de Kerst.

Advertentie - Lees hieronder verder
Langzaam gegaard wildzwijn
Kerst: 6x hoofdgerechten met vlees

Pronken deze Kerst? Geen probleem met deze feestelijke vleesgerechten.

kip bewaren
Inspiratie! 8x feestelijke hoofdgerechten

Gerechten die vol lof zullen worden ontvangen, wanneer je ze op tafel zet.

koolvispapillotten
Kerst: 7x hoofdgerechten met vis

De hoofdmoot deze Kerst? 7 hoofdgerechten met vis waar elke visfan van gaat glunderen.

zo tackle je een hele kip
Kerst: 4x hoofdgerechten met kip

Inspirerende gerechten met in de hoofdrol: kip!

kerst-menu
Kerst: Hoofdgerechten voor 10 personen
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Tenzij meer zielen ook meer stress betekent. Niet met deze hoofdgerechten. Terwijl de kippetjes brade…
Eendenborst met pistachekorst
Kerst wildmenu: 6x wildrecepten

Wildgerechten! Gegarandeerd een wilde kerst met deze wildrecepten uit het kookboek De Wilde Keuken van Stéphane Reynaud.

Citroenrisotto recept
Citroenrisotto met tijm, gember en beurre noisette

Een vegetarisch recept uit de Italiaanse keuken van Mandali Retreat Center.

wildgratin
Wildgratin met sinaasappel en verse kruiden
Het stoofvlees voor deze wildgratin kun je een dag van tevoren maken. Ook hiervoor geldt dat de smaak er eigenlijk alleen maar op vooru…
Advertentie - Lees hieronder verder
tarte tatin pompoen
Tarte Tatin van pompoen met vanille-cantharellen en krokante hazelnoten

Deze tarte Tartin is kruidig en warm. Serveer er de intense paddestoelenjus met cacao bij.

kerst-menu
Wildstoofpot voor de Kerst

Kerst vraagt om wild! Deze wildstoof, afgemaakt met een mooie gratin, is perfect voor grote gezelschappen.

Wild Zwijn - De Wilde Keuken
Langzaam gegaard wild zwijn

Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynauld.

Advertentie - Lees hieronder verder
image
Risotto met coquilles

Risotto + coquilles = heaven!

kabeljauwhaasjes paprikahummus
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

Kleine moeite, groot succes, deze zachte vis met zoute pancetta en rokerige hummus.

Franse coq-au-vin
Franse coq-au-vin
Coq-au-vin is het wereldberoemde Franse gerecht van kip gestoofd in wijn. Het is zo’n gerecht dat alleen maar beter gaat smaken als het…