Feestelijk vega: het vegetarische kerstmenu 2019

Geen carnivoor die vlees zal missen!

vegetarische-wellington
Gareth Morgans

Kies je dit jaar voor een vegetarisch kerstmenu? We've got your back. Van voor tot hoofd en van tussen tot toet: dit is Elle Eten's vegetarische kerstmenu van 2019. Inclusief showstoppers en allemansvrienden. En ja, al je burrata en truffel cravings worden gestild. Enjoy!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Voorgerecht: oerbietsalade met burrata
Archief ELLE Eten

Kerst is wat ons betreft pas compleet met in minstens 1 gang burrata. Daarom trappen we gelijk af met de ster der kazen in dit prachtige gerechtje met oerbiet en Oost-Indische kers. Verfijnd, feestelijk en niet te zwaar. De kop is eraf!

2 Tussengerecht: romige paddestoelensoep met truffel
Archief Elle Eten

We gaan over op de betere kerstsmaken: romige paddestoelensoep met truffel! Zorg dat je truffelolie met echte truffel in plaats van aroma in haalt. Extra feestelijk maken? Schaaf wat verse truffel over de soep als iedereen aan tafel zit.

3 Hoofdgerecht: vegetarische Wellington met snijbiet en Stilton
Gareth Morgans

Als hoofdgerecht serveer je het liefst tijdens kerst een echte showstopper. Geloof ons: deze vegetarische Wellington met snijbiet en Stilton voldoet aan al je kersteisen. Hartig, vol van smaak en geweldige looks. En ja, de smaak is ook heerlijk.

4 Bijgerecht: aardpeerpuree met prei
Remko Kraaijeveld

Hoewel de vega Wellington volstaat als hoofdgerecht an sich, is een feestelijk bijgerecht nooit verkeerd.

Deze aardpeerpuree met prei komt uit het Franse Kerstmenu van dit jaar.

5 Chocoladesoufflé met ganache van passievrucht en witte chocolade

Dacht je dat het beste al was geweest? Think again. We sluiten dit vegetarische kerstmenu af met de topper der toppers: chocoladesouffle met ganache van passievrucht en witte chocolade. Klinkt ingewikkeld, is het allesbehalve. En ja, ook goed voor te bereiden.

Advertentie - Lees hieronder verder