Wow! Deze 5 fruithybrides bestaan echt

Van frambraam tot eh... stekelaugurk?

vreemde-fruitsoorten-raar-fruit-ananas-aardbei
EskemarGetty Images

Helemaal klaar met een saaie appel of banaan? Maak je geen zorgen, met deze vijf bizarre fruithybrides fleur je je fruitmand weer helemaal op en kom je nog steeds aan twee stukken fruit per dag.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Frambraam
DarioZgGetty Images

De officiële naam van deze vrucht is eigenlijk Tayberry, maar wij vinden de frambraam veel leuker. Het is, zoals je waarschijnlijk al kunt raden, een kruising tussen een framboos en een braam. Hierdoor ontstaat een reuzenframboos, die iets minder zoet is dan een framboos en minder zuur dan een braam. Deze fruithybride is dan ook goed te gebruiken in taarten en toetjes.

2 Pineberry
olivia-sunnyGetty Images

Onze persoonlijke favoriet is toch wel de Pineberry. Door zijn smaak zou je denken dat deze witte aardbei een kruising is tussen een aardbei en een ananas. Dat lees je goed, deze vrucht smaakt écht naar ananas. Het is alleen geen kruising tussen deze twee soorten fruit, maar tussen twee verschillende soorten aardbeien. Deze fruithybride smaakt het lekkerst in mei en juni.

3 Ugli fruit
SmneedhamGetty Images

Een schoonheidsprijs verdient deze vreemde vrucht niet, vandaar de naam Ugli fruit. Ondanks zijn uiterlijk dat lijkt op een gerimpelde oude citroen, is deze kruising tussen een grapefruit en een mandarijn wél lekker zoet en buitengewoon gezond. Hoog in vitamine C, fosfor en calcium is deze een dikke aanrader.

4 Gehoornde meloen
membioGetty Images

Gehoornde meloen, stekelaugurk, kiwano: deze bizarre vrucht is bekend onder vele namen. Het is familie van zowel de komkommer als van de meloen. Niet alleen het uiterlijk van de gehoornde meloen is bijzonder, ook zijn smaak is uniek. Deze wordt beschreven als een combinatie van citroen, komkommer en banaan. De gehoornde meloen is lekker in salades, maar ook als topping voor yoghurt of gebak.

5 Mini-kiwi
merc67Getty Images

Officieel is dit geen hybride, maar dit fruit lijkt wel heel erg op twee verschillende vruchten. De mini- of babykiwi is klein en groen, net zoals een druif, maar zodra je hem doormidden bijt, zie je de duidelijk herkenbare vorm van een kiwi. De mini-kiwi is misschien zelfs wel beter dan een normale kiwi. Hij heeft namelijk geen harige huid en hoeft dus ook niet geschild te worden. De mini-kiwi kun je net als druiven gewoon stuk voor stuk opeten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat