1
Leg de kip op haar rug
Leg de kip op haar rug en maak met je koksmes een snee in de huid tussen dij en lichaam. Buig de poot naar buiten om het dijbeen uit de kom te wippen (je hoort het ‘knappen’). Snij het gewricht door.
2
Draai de kip om
Draai de kip om en maak langs een kant van de ruggengraat een ondiepe snee.
3
Snij de bil los
Haal het mes vanuit die inkeping langs het karkas om het vlees op de dij en bil los te snijden. Snij de bout er dan volledig af.
4
Verdeel de bout in 2 stukken
Zet het mes met kracht in het gewricht en verdeel de bout in twee stukken. Herhaal stap 1-4 met de andere bout.
5
Snij de ruggengraat weg
Snij de ruggengraat weg, zodat je alleen het borststuk met de twee vleugels overhoudt.
6
Trek de vleugels uit
Trek de vleugels uit, schraap ze tot op de botjes schoon en snij ze eraf (rooster de vleugeltjes mee of verwerk ze in een bouillon).
7
Snij filets
Zet je mes een paar centimeter naast het borstbeen recht op het borstvlees en snij zo beide filets langs het karkas los, met het vleugelbotje nog eraan.
8
Snij het teveel aan de ribbenkast weg
Snij het teveel aan ribbenkast weg, zodat je een dik driehoekig stuk borstvlees op het borstbeen overhoudt.
9
Halveer het borststuk
Halveer het borststuk. Zo haal je uit één kip acht stukken vlees.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io