Zo tackle je een hele kip

Word ook thuispoelier en verdeel zelf je kippetje in achten..

Geroosterde kip
Getty Images

Word ook thuispoelier en verdeel zelf je kippetje in achten. Serveer de delen daarna in een appetijtelijk ovengerecht met pilav en salsa verde.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Geroosterde kip met salsa verder en pilav
Getty ImagesArchief Elle Eten
2 Stap 1 - Leg de kip op haar rug
Archief Elle Eten

Leg de kip op haar rug en maak met je koksmes een snee in de huid tussen dij en lichaam. Buig de poot naar buiten om het dijbeen uit de kom te wippen (je hoort het ‘knappen’). Snij het gewricht door.

3 Stap 2 - Draai de kip om
Archief Elle Eten

Draai de kip om en maak langs een kant van de ruggengraat een ondiepe snee.

4 Stap 3 - Snij de bil los
Archief Elle Eten

Haal het mes vanuit die inkeping langs het karkas om het vlees op de dij en bil los te snijden. Snij de bout er dan volledig af.

5 Stap 4 - Verdeel de bout in 2 stukken
Archief Elle Eten

Zet het mes met kracht in het gewricht en verdeel de bout in twee stukken. Herhaal stap 1-4 met de andere bout.

6 Stap 5 - Snij de ruggengraat weg
Archief Elle Eten

Snij de ruggengraat weg, zodat je alleen het borststuk met de twee vleugels overhoudt.

7 Stap 6 - Trek de vleugels uit
Archief Elle Eten

Trek de vleugels uit, schraap ze tot op de botjes schoon en snij ze eraf (rooster de vleugeltjes mee of verwerk ze in een bouillon).

8 Stap 7 - Snij filets
Archief Elle Eten

Zet je mes een paar centimeter naast het borstbeen recht op het borstvlees en snij zo beide filets langs het karkas los, met het vleugelbotje nog eraan.

9 Stap 8 - Snij het teveel aan de ribbenkast weg
Archief Elle Eten

Snij het teveel aan ribbenkast weg, zodat je een dik driehoekig stuk borstvlees op het borstbeen overhoudt.

10 Stap 9 - Halveer het borststuk
Archief Elle Eten

Halveer het borststuk. Zo haal je uit één kip acht stukken vlees.

Kiplekker zo'n hele kip >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wist je dat