1
Cherimoya
Deze vrucht komt veel voor in Zuid-Amerika en wordt ook wel ‘roomappel’ genoemd. Komt waarschijnlijk door zijn custardachtige binnenkant en ontzettend zoete smaak. Veel mensen vinden hem naar bubblegum smaken - zouden ze dit in Colombia ook onder schoolbanken plakken?
2
Zoetzak
Lijkt een beetje op een roomappel qua vorm, maar deze vrucht wordt vooral in Amerika gekweekt. Daar heet-ie sugar apple. Het rijpe vruchtvlees lijkt qua structuur het meeste op yoghurt en hij smaakt zoet.
3
Afrikaanse komkommer
De kiwano of stekelaugurk heeft een gele buitenkant met stekels - vandaar de naam waarschijnlijk - en een groene binnenkant. Hij smaakt het meest naar een combinatie van citroen en banaan. In Afrika gebruiken ze hem door fruitsalades of in toetjes.
4
Doerian
Oké, deze wint intussen aan populariteit. In eigen land eten we 'm nog niet, maar in Maleisië zijn ze gek op doerian. Het donkergele pudding-achtige vruchtvlees kun je eten. Maar je moet wel eerst door de penetrante geur heen, want het ding stinkt verschrikkelijk. Zo erg zelfs dat je een boete krijgt als je ze op het vliegveld eet. En je mag ze vaak ook niet meenemen naar je hotel.
5
Zwarte-zakote
Familie van de inmiddels welbekende oranje kaki. Deze vrucht is eerst olijfgroen en later donkergroen met bruine spikkels. Hij smaakt zoet en nootachtig. Wordt veel gegeten in Mexico.
6
Fleskalebas
Niet de verwarren met een flespompoen. Deze groene fleskalebas is familie van de komkommer. Het is een groente waarmee je kunt koken, maar in Afrika maken ze er ook instrumenten van. Als-ie bitter smaakt, dan is hij giftig en kun je hem niet eten.
7
Boeddha's hand
Je kunt deze citroenachtige vrucht niet eten. Hij wordt vooral gebruikt maar om als offer aan boeddha te brengen of als parfum voor kleding. De gele hand komt vooral voor in India en China. Boeddha zou voorkeur hebben voor de gesloten hand, omdat die houding het meest op bidden lijkt.
8
Canistel
Heeft de textuur van een hard gekookt ei, en wordt daarom ook wel eifruit genoemd. Hij smaakt zoet en kan rauw gegeten worden, maar wordt ook veel verwerkt in ijs en pudding. Eifruit is vooral populair in Mexico en Azië.
9
Chayote
Deze vruchtgroente is familie van de komkommer en de meloen. Oorspronkelijk komt de chayote uit Midden Amerika. Het vruchtvlees lijkt een beetje op die van de komkommer, maar dan iets knapperiger. Hij is ideaal om mee te koken of te bakken. Maar ook heerlijk uit het vuistje.
10
Mexicaanse minikomkommer
Deze kleine komkommers heten ook wel - heel snoezig - ‘muizenkomkommers’. Ze zien eruit als kleine meloenen en smaken naar zure komkommers.
11
Dulse
Net als de welbekende nori is dit ook zeewier. Het zou naar gebakken bacon smaken en wordt in IJsland vaak gegeten op toast, met boter.
12
Pawpaw
De gele en soms oranje binnenkant van de pawpaw smaakt naar banaan. Ook de textuur is hetzelfde als die van een banaan. This is banana’s!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io